Skip to main content

Συνάντηση Μάρδα με Ζορπίδη- Φιλιππίδη για προβλήματα των επαγγελματιών

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης συζήτησε με τους προέδρους για το ενδεχόμενο καταγραφής προβλημάτων ανά επαγγελματικό κλάδο και τα κόκκινα δάνεια.

Με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) τον κ. Μιχάλη Ζορπίδη συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Μάρδας και συζήτησε μαζί του θέματα ενδιαφέροντος, που εντάσσονται στις αρμοδιότητες του ΕΕΘ.

Αναλυτικότερα, συζητήθηκε η πρόταση του κ. Μάρδα, για την οργάνωση συναντήσεων στο ΕΕΠ ανά κλάδο δραστηριότητας των μελών του, με σκοπό την καταγραφή μερικότερων προβλημάτων και την επεξεργασία λύσεων. Η πρόταση αυτή είχε γίνει καταρχάς αποδεκτή από τον Πρόεδρο του ΕΕΠ, κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Επιμελητήριο.

Ο κ. Μάρδας συναντήθηκε επίσης με τον κ. Παντελή Φιλιππίδη, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης και συζήτησε μαζί του ζητήματα που αφορούν στα κόκκινα δάνεια, με αφορμή πρόσφατη ανοικτή επιστολή που εστάλη στην πολιτική ηγεσία με πρωτοβουλία του κ. Φιλιππίδη και την συνυπογράφουν 40 εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Επίσης, συζήτησαν θέματα σχετικά με το παρεμπόριο καταναλωτικών αγαθών, που εύλογα προκαλούν προβλήματα στην αγορά. «Η συνεργασία στο δεύτερο ζήτημα έχει παρελθόν με τον Εμπορικό Σύλλογο, εξέλιξη που έχει οδηγήσει στην καταγραφή κάποιων πρώτων λύσεων» ανέφερε ο κ. Μάρδας σε ανακοίνωσή του συμπληρώνοντας ότι αποφασίστηκε η ολοκλήρωση των έως σήμερα εργασιών και η σύνταξη σχετικής έκθεσης προς το αρμόδιο υπουργείο.