Skip to main content

Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ την ερχόμενη εβδομάδα στη Σόφια

Στη Βουλγαρία θα συναντηθούν την προσεχή εβομάδα Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ με φόντο της διαπραγματεύσης για την ονομασία της πΓΔΜ.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδος και Σκοπίων Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν στις δύο χώρες.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της ανεπίσημης συνάντησης των επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσώπων από όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και των μελών που είναι υποψήφια προς ένταξη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο αντρών θα βρεθούν οι επόμενες κινήσεις αμφότερων των πλευρών για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Σημειώνεται ότι η συνάντηση είχε προαναγγελθεί, ήδη από την Τετάρτη, από τον πρωθυπουργό της γείτονος χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είχε προσθέσει ότι σε αυτή θα μετάσχει και ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ξεκαθαρίζοντας πως οι διαβουλεύσεις των διαπραγματευτικών ομάδων θα συνεχιστούν γιατί «ο χρόνος είναι λίγος, και πρέπει να δράσουμε έγκαιρα».