Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ - ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Στη Βουλγαρία θα συναντηθούν την προσεχή εβομάδα Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ με φόντο της διαπραγματεύσης για την ονομασία της πΓΔΜ.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν στις δύο χώρες.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της ανεπίσημης συνάντησης των επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσώπων από όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και των μελών που είναι υποψήφια προς ένταξη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο αντρών θα βρεθούν οι επόμενες κινήσεις αμφότερων των πλευρών για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασάις της πΓΔΜ. Σημειώνεται ότι η συνάντηση είχε προαναγγελθεί, ήδη από την Τετάρτη, από τον πρωθυργό της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της γειντονικής χώρας είχε προσθέσει ότι σε αυτή θα μετάσχει και ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ξεκαθαρίζοντας πως οι διαβουλεύσεις των διαπραγματευτικών ομάδων θα συνεχιστούν γιατί «ο χρόνος είναι λίγος, και πρέπει να δράσουμε έγκαιρα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ