Skip to main content

Συνάντηση Κοτζιά - Κουμουτσάκου με θέμα το Κυπριακό

Ο βουλευτής της ΝΔ, εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση έχει δυναμική και πρέπει να συνεχισθεί.

Οι εργασίες της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε ενδελεχώς τον κ. Κουμουτσάκο για τις διαβουλεύσεις, καθώς και για το περιεχόμενο της πρώτης ημέρας των συνομιλιών που ξεκίνησαν την Τετάρτη στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, με έμφαση στο ζήτημα της παρωχημένης λογικής των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι η έως σήμερα προσπάθεια για δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση έχει δυναμική που επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία και πρέπει να συνεχισθεί.

«Γι’ αυτό, Κύπρος και Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει η διαδικασία επίλυσης όμηρος της τουρκικής αδιαλλαξίας. Τόνισα στον κ. Κοτζιά ότι στην προσπάθεια αυτή, θεμελιώδης, απαράβατη αρχή είναι ότι η άρρηκτη ομοψυχία και ο συνεχής συντονισμός  Αθήνας - Λευκωσίας είναι εθνική επιταγή», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.