Skip to main content

Συνάντηση Καϊτεζίδη με τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι στενοί δεσμοί, ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τον νέο Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Σπύρο Μιλτιάδη δέχτηκε στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με τη συνάντηση να γίνεται σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι στενοί δεσμοί, ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη αφού τόνισε ότι «η Κύπρος αποτελεί ένα σύμβολο για όλους», υπενθύμισε ότι ο δήμος μας είναι αδελφοποιημένος με την προσφυγική Κερύνεια, ενώ το 3ο δημοτικό σχολείο Λατσιών έχει αδελφοποιηθεί με το 2ο δημοτικό του Φιλύρου. Μάλιστα αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, είχε παραβρεθεί στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου που έγιναν στην ηρωική Μεγαλόνησο.

Επίσης ο κ. Καϊτεζίδης ενημέρωσε τον νέο Γενικό Πρόξενο της Κύπρου για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του δήμου μας προκειμένου να αναδειχθούν οι σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα του πολιτισμού, αλλά και την καλή συνεργασία του δήμου με τον Γενικό Προξενείο. Μια συνεργασία που υλοποιήθηκε με επιτυχία στην πρόσφατη έκθεση, με τον τίτλο «Αμμόχωστος, Μια Ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα», που διοργανώθηκε από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη νέα Δημοτική Πινακοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Πανοράματος.

Από τη μεριά του ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη ζεστή υποδοχή αλλά και τη μέχρι στιγμής στενή συνεργασία, τον ενημέρωσε για όλες τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη ενόψει των φετινών εορτών.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Καϊτεζίδης προσέφερε στον Κύπριο διπλωμάτη το καλαίσθητο ιστορικό και φωτογραφικό λεύκωμα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.