Skip to main content

Συνάντηση για την κακοποίηση των παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 09:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Συνάντηση για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών διοργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 09:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος και το επιστημονικό προσωπικό θα αναλύσουν το φαινόμενο και θα ακολουθήσει κλειστή συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές.

Συμμετέχοντες θα είναι εισαγγελείς Πρωτοδικών, εκπρόσωποι ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι Νοσοκομείων, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας κ.α.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την συνάντηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος.

Υπενθυμίζεται ότι το Χαμόγελο του Παιδιού, με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό» (https://meneimystiko.gr/ ) ανοίγει τον φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών» από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου μέσα από σειρά δράσεων ενημερώνει, συζητά, καταγράφει απόψεις και κινητοποιεί τους πολίτες.

«Αναδεικνύουμε το φαινόμενο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τις διαστάσεις που έχει λάβει στην Ελλάδα με στόχο να κατατεθούν στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς συγκεκριμένες και πρακτικές προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπισή του», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2017 και ο απολογισμός αυτών καθώς και τα συμπεράσματα θα παρoυσιαστούν σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.