Skip to main content

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα

Συζητήθηκαν οι εφαρμογές συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), η χρήση του φυσικού αερίου σε θερμοκήπια, καθώς και στην ηλεκτροπαραγωγή και συμπαραγωγή.

Η επένδυση της Eni στην Ελλάδα μέσω της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) Λεωνίδα Μπακούρα με το Πρέσβη της Ιταλίας Efisio Luigi Marras.

Ακόμη, συζητήθηκαν οι εφαρμογές συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), η χρήση του φυσικού αερίου σε θερμοκήπια, καθώς και στην ηλεκτροπαραγωγή και συμπαραγωγή.

Στη συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας παρευρέθηκαν στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο εμπορικός ακόλουθος της Ιταλικής πρεσβείας κ. Enrico Barbato, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας και Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου κ. Χ. Σαραντόπουλος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σ. Φάμελλος, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Π. Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Ι. Τσουκνιδάς, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ι. Καϊτεζίδης, καθώς και ο  πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Μ. Γεράνης.

O κ. Marras, αναγνώρισε την αποτελεσματικότητα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στα περιθώρια διεύρυνσης, εμβάθυνσης και περαιτέρω ανάπτυξης και διείσδυσης του φυσικού αερίου, μέσω της χρήσης καινοτομίας και παροχής τεχνογνωσίας από τη γειτονική Ιταλία στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Την προηγούμενη ημέρα, στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέστησαν στην εκδήλωση που παρέθεσε το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Πρέσβη της Ιταλίας κ. Efisio Luigi Marras, των τοπικών Αρχών, καθώς και επιχειρηματικών φορέων της πόλης.