Skip to main content

Συνάντηση Δημήτρη Μάρδα με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων

Για θέματα τις αρμοδιότητάς του, όπως η φορολογία μικρομεσαίων επιχειρήσεων συζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε συνάντηση με την ΟΕΕΘ.

Για θέματα τις αρμοδιότητάς του, όπως η φορολογία μικρομεσαίων επιχειρήσεων συζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, σε συνάντηση του με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας και Προέδρου της Ένωσης Εργοληπτών – Κατασκευαστών Δημοσίων – Ιδιωτικών Έργων – Εργολάβων Οικοδομών – Διαχειριστών – Εκμεταλλευτών Ακινήτων Ελλάδος,  Ιωάννη Μανδρίνου, στα γραφεία της Ομοσπονδίας το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Κατά την συζήτηση επαναλήφθηκαν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για την αναγκαιότητα ψήφισης ενός νέου φορολογικού νόμου για την άμεση μείωση της βαριάς φορολογίας και των φορολογικών βαρών καθώς και την εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και με την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, το οποίο είναι σωματείο μέλος της Ομοσπονδίας, για την βαριά φορολογία που επεβλήθη με τον ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο κατασκευαστικός κλάδος και μεγάλος αριθμός επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται γύρω από την οικοδομή.

Τόσο από τον κ. Μανδρίνο όσο και από την ανωτέρω Ένωση ζητήθηκε η άμεση κατάργηση του παράλογου αυτού φόρου, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση.

Τέλος, ο υπουργός έδειξε κατανόηση στην εξέταση των θεμάτων που τέθηκαν και απέδειξε την άριστη συνεργασία που έχει με τους φορείς των παραγωγικών τάξεων προς όφελος των μελών τους και την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους αφορούν.