Skip to main content

Συνάντηση Χαρίτση-Κρέτσου για ΕΣΠΑ και μεγάλα έργα υποδομών

Ο υφυπουργός Οικονομίας συζήτησε με την επίτροπο για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 και την έναρξη των νέων.

Συνάντηση με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου είχε στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συζητήθηκαν οι ενέργειες που υλοποιούνται από το Υπουργείο για την ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 και για την δυναμική έναρξη των νέων προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020.

Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε την επίτροπο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση  αναφορικά με τα μεγάλα έργα υποδομών, καθώς και για την εντατική δουλειά που έχει γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες και να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν από το Γ' ΚΠΣ 2000-2006. Διαβεβαίωσε επίσης την κ. Κρέτσου ότι έχουν διασφαλιστεί όλοι οι απαιτούμενοι πόροι για την πλήρη χρηματοδότηση των έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Τέλος, η επίτροπος και ο υφυπουργός συζήτησαν διεξοδικά για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (σχέδιο Γιούνκερ).