Skip to main content

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Νίκου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

Ο κ. Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, συναντήσεις με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Η αξιολόγηση του προσχεδίου του εγγράφου Άιντε, που δόθηκε χθες στα ενδιαφερόμενα μέρη, και ο συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας εν όψει της διάσκεψης για το Κυπριακό, που ξεκινά στις 28 Ιουνίου στο θέρετρο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Το έγγραφο χωρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, με καταγεγραμμένες τις θέσεις των πλευρών σε ό,τι αφορά τα διάφορα επίπεδα ασφάλειας, την συνταγματική, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, και την εφαρμογή της λύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο των εννέα σελίδων, επισυνάπτεται, ως παράρτημα, το έγγραφο που είχαν ετοιμάσει τεχνοκράτες στις αρχές του χρόνου στο Μον Πελεράν της Ελβετίας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, συναντήσεις με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.