Skip to main content

Συνάντηση αγροτών Κ. Μακεδονίας με Δραγασάκη την Πέμπτη

Η εξέλιξη δίνει νέα βαρύτητα στη συνάντηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα με την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε το μέλος της επιτροπής, κ. Καμπούρης.

Έντονες διαβουλέυσεις και προετοιμασίες σημειώνονται στη συντονιστική επιτροπή αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν τη Πέμπτη με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

«Η εξέλιξη αυτή, που μας επιβεβαιώθηκε σήμερα, δίνει νέα βαρύτητα στη συνάντηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα με την ελληνική κυβέρνηση», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της επιτροπής, Αχιλλέας Καμπούρης, αγρότης και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β΄Χαλάστρας.

Ο κ. Καμπούρης, πρόσθεσε πως «η ευθύνη μας είναι μεγάλη και στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε σε πυρετώδεις προετοιμασίες και συζητήσεις, ώστε να θέσουμε επί τάπητος τα αιτήματά μας με ακρίβεια και σοβαρότητα. Στόχος να βρεθούν εκείνες οι λύσεις, που χωρίς να κοστίζουν, ωστόσο θα δώσουν ανάσα σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με τη γη».

Ο κ.Καμπούρης επισήμανε ότι υψηλά στην ατζέντα της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται το θέμα του καθορισμού του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Στην κατηγορία αυτή, όπως διευκρίνισε, πρέπει να κατατάσσονται αυτοί το εισόδημα των οποίων προέρχεται σε ποσοστό 51% από αγροτική δραστηριότητα. «Με αυτό τον τρόπο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τους ετεροαπασχολούμενους αγρότες», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επανέλαβε ότι στη συνάντηση της προσεχούς Τετάρτης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι περιμένουν να ακούσουν προτάσεις που θα λασκάρουν τη θηλιά του υψηλού κόστους παραγωγής που τους πνίγει, αλλά και την προώθηση μέτρων, που όπως υποστηρίζουν μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και εν μέσω των ήδη ψηφισμένων νομοσχεδίων για τα ασφαλιστικό και φορολογικό, και να καταστήσουν βιώσιμη την ενασχόλησή τους με τον πρωτογενή τομέα.

Η συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και όσων συντάσσονται με αυτήν, με τον κ. Δραγασάκη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 16.00, στο κτίριο της οδού Ζαλοκώστα.