Skip to main content

Συναγερμός με πυροβολισμούς Τούρκων στην Ψέριμο-Διαψεύδει το Λιμενικό

Σύμφωνα με καταγγελίες, ακούστηκαν πυροβολισμοί στη βόρεια πλευρά του νησιού ενώ κάποιοι ανέφεραν ότι είδαν άτομα να βγάζουν φωτογραφίες.

Συναγερμός σήμανε στην Ψέριμο, μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι είδαν Τούρκους στο νησί και άκουσαν κάποιους πυροβολισμούς με το Λιμενικό να προχωρά σε διάψευση των πληροφοριών.

Σύμφωνα με το onalert.gr, είχε σημάνει συναγερμός στην περιοχή. Ταχύπλοα του Λιμενικού σάρωσαν την θαλάσσια περιοχή, ενώ από το πρωί ελικόπτερο πετούσε πάνω από το νησί. Στις δυνάμεις που ερευνούν γύρω από το νησί είχε προστεθεί και σκοπούν σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ακούστηκαν πυροβολισμοί στην βόρεια πλευρά του νησιού, ενώ κάποιοι ανέφεραν ότι είδαν άτομα να βγάζουν φωτογραφίες. Οι καταγγελίες έγιναν χθες το βράδυ και άμεσα σήμανε συναγερμός. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εντοπιστεί κάτι, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται με το Λιμενικό να ξεκαθαρίζει ότι εστάλη σκάφος στο νησί χωρίς να διαπιστώσει καμιά παραβίαση.

H περιοχή βρίσκεται απέναντι από τον κόλπο της Μαρμαρίδας, όπου γίνονται έρευνες για τους Τούρκους επίλεκτους καταδρομείς που φέρονται να είχαν αποστολή να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μικρονήσι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κω, υπάρχει μικρός οικισμός και στρατιωτικό φυλάκιο.