Skip to main content

Γαλλία: Τρεις νεκροί και ομηρία από τζιχαντιστή σε σούπερ μάρκετ

Ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Φαίνεται πως είναι Μαροκινός, περίπου 30 ετών, και είναι γνωστός στην Αστυνομία.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο έχουν τραυματιστεί από το περιστατικό ομηρίας που εκτυλίσσεται σε σούπερ μάρκετ στη πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας, κοντά στο Μονπελιέ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η επιχείρηση της γαλλικής Αστυνομίας παραμένει σε εξέλιξη, με τις έως τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένας όμηρος παραμένει με τον μοναδικό δράση μέσα στο κτήριο. Οι υπόλοιποι όμηροι έχουν απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό σταθμό BFM-TV, ο δράστης ζητά την αποφυλάκιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μοναδικού επιζώντα τρομοκράτη από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, το 2015.

Ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Φαίνεται πως είναι Μαροκινός, περίπου 30 ετών, και είναι γνωστός στην Αστυνομία για ριζοσπαστικοποίηση.

Αρχικά ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών που έκαναν τζόκινγκ κοντά στο σούπερ-μάρκετ, τραυματίζοντας στον ώμο έναν εξ αυτών. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τοπικά μέσα, επίταξε αυτοκίνητο, τραυματίζοντας θανάσιμα τον οδηγό και ελαφρά τον συνοδηγό.

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της αντιτρομοκρατικής, ενώ οι κάτοικοι προειδοποιούνται να αποφεύγουν την περιοχή καθώς το περιστατικό είναι σε εξέλιξη.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού. Στο σημείο έχουν σπεύσει τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και ο επικεφαλής της εισαγγελίας της πρωτεύουσας.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ σοβαρό», ενώ οι πρώτες πληροφορίες από την περιοχή της ομηρίας αναφέρουν πως ένας αστυνομικός είναι τραυματίας.