Skip to main content

Σύμβουλος του Φίλη στηρίζει Μουζάλα για το «γλωσσικό ολίσθημα»

Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, υποστηρίζει το δικαίωμα των Σκοπιανών στη χρήση του όρου «Μακεδονία»

Στο πλευρό του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννη Μουζάλα, για τη χρήση της ονομασίας «Μακεδονία» αντί της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στάθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ένας σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με το προφίλ του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας, αρμόδιος για θέμα Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων/Αλληλεγγύης, αφενός τάχθηκε κατά της παραίτησης Μουζάλα και αφετέρου χαρακτήρισε «παράλογο» να ζητάς «από ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε έναν τόπο που τον έλεγαν Μακεδονία να τους στερείς το δικαίωμα να ζουν σε αυτή τη χώρα με αυτό το όνομα».

Οι επίμαχες αναρτήσεις του κ. Δημητρακόπουλου, τις οποίες επισήμανε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν ως εξής:

 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥΖΑΛΑΝα συζητάμε και μόνο για παραίτηση Μουζάλα για το γλωσσικό ''ολίσθημα'...

Posted by Θέμης Δημητρακόπουλος on Tuesday, March 15, 2016



 

Μιλάνε για ξεπούλημα της Μακεδονίας αυτοί που φρόντισαν με την αντεθνική πολιτικη τους να χαθεί η ευκαιρία για σύνθετη ο...

Posted by Θέμης Δημητρακόπουλος on Wednesday, March 16, 2016