Skip to main content

Συμβολική κατάληψη στις Φοιτητικές Εστίες της Θεσσαλονίκης (vid)

Οι φοιτητές εισήλθαν σε ομάδα περίπου 50 ατόμων στα γραφεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις Γ΄ Φοιτητικές Εστίες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Διαμαρτυρία στον χώρο των Γ' φοιτητικών εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητές, που αντιδρούν στη διακοπή της σίτισής τους στα εστιατόρια των εστιών.

Η παροχή δωρεάν γευμάτων στους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες του ΑΠΘ σταμάτησε σήμερα, καθώς έληξε η σύμβαση μεταξύ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και της εταιρείας catering που ως εργολάβος έχει αναλάβει τη σίτιση. 

Οι φοιτητές εισήλθαν σε ομάδα περίπου 50 ατόμων στα γραφεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις Γ΄ Φοιτητικές Εστίες, κρατώντας πανό που γράφει «Έξω οι εργολαβίες από τις εστίες-Σιτιση για όλους τους φοιτητές».

Κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία και συνομίλησαν με υπάλληλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Παράλληλα, έθεσαν το θέμα των 222 φοιτητών που μένουν φέτος εκτός εστιών, χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια ουσιαστική απάντηση ή δέσμευση.

Οι φοιτητές θα κάνουν συμβολική κατάληψη για μία ώρα στα γραφεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ο υπάλληλος δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των φοιτητών στους αρμόδιους.