Skip to main content

Συμβασιούχοι ΟΤΑ σε Φωτίου: Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά

Οργισμένοι με τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας.

Οργισμένοι με τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, που βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου και διαμαρτυρήθηκαν για τα δεδουλευμένα έξι μηνών και τις συμβάσεις τους που λήγουν στο τέλος Ιουνίου.

Προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην οξυνθεί η ένταση, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Καραγεώργος, κατέβηκε στο δρόμο για να συνομιλήσει με τους διαδηλωτές, ωστόσο ο θυμός των εργαζομένων ξεχείλιζε, κάτι που φάνηκε και στον διάλογο που ακολούθησε, όταν ο κ. Καραγεώργος τους ζήτησε να συζητήσουν σε χαμηλότερους τόνους:

«Όταν φωνάζατε εσείς ήταν καλά ε; Τώρα δεν θέλετε. Εμείς θα φωνάξουμε» είπε σε έντονο ύφος ένας από τους διαδηλωτές κατά του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τελευταίο να απαντά: «Αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα θα φύγω. Γιατί ήρθατε εδώ; Για την τηλεόραση ή για το πρόβλημα;»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί μετά τον Ιούνιο τη συνέχιση του θεσμού των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά με νέο προσωπικό που θα επιλέξει -όπως λένε- με κομματικά κριτήρια.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αλλά βρήκαν την πόρτα του υπουργείου... κλειστή. «Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην οδό Σταδίου, κρατώντας πανό στα οποία αναγράφονταν τα μηνύματα: «Όχι στην απόλυση των εργαζομένων» και «Ναι στη συνέχιση των κοινωνικών δομών». Το ευφάνταστο σύνθημα των συμβασιούχων θυμίζει παλαιότερη δήλωση της κυρίας Φωτίου, η οποία είχε παρομοιάσει τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τα γεμιστά.

Όπως λένε πάντως, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με την Θεανώ Φωτίου, από τον Οκτώβριο του 2015, ενώ σε δηλώσεις τους στο protothema.gr τονίζουν ότι απαξιώνονται οι κοινωνικές δομές των δήμων που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τελικά ορίστηκε ραντεβού με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 16:00 το μεσημέρι.

Στις 13:30 το μεσημέρι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, αλλά ο ίδιος δήλωσε... «αναρμόδιος» για τα ζητήματά τους.

Συμβασιούχοι ΟΤΑ σε Φωτίου: Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά - See more at: http://eidhseis24-7.com/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%86/#sthash.TttzZc8x.dpuf
Συμβασιούχοι ΟΤΑ σε Φωτίου: Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά - See more at: http://eidhseis24-7.com/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%86/#sthash.TttzZc8x.dpuf