Skip to main content

Συμβασιούχοι ΕΥΑΘ: Ελπίζουμε να μη μείνουν στα λόγια οι υπουργοί

Η ανακοίνωση των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ για τη συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα μείνουν στα λόγια όλα όσα ειπώθηκαν με την πρόφαση νομικών κωλυμάτων, αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ, μετά τη συνάντηση που είχαν με τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, για το αίτημά τους να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους (Δείτε εδώ όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χθες, Τετάρτη 28 Μαρτίου, τριμελής αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τους υπουργούς κ. Πάνο Σκουρλέτη, Όλγα Γεροβασίλη και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο σύμβουλος του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ενώ η ΕΥΑΘ Α.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο καθηγητή Γιάννη Κρεστένιτη και τον α αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Παπαϊωάννου. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΚΘ κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλιδης.

Στην αρχή της συνάντησης, η αντιπροσωπεία μας περιέγραψε αφενός τον άδικο τρόπο με τον οποίο 87 επί πολλά έτη εργαζόμενοι βρεθήκαμε από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο και αφετέρου την επιθετική στάση της διοίκησης απέναντι μας. Δόθηκε δε ιδιαίτερη έμφαση στα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε η διοίκηση στα δικαστήρια προκειμένου να εκδιωχθουμε.

Τα μέλη της κυβέρνησης εκδήλωσαν την κατανόηση τους στην αγωνία και στο σοβαρό πρόβλημα που έχουμε περιέλθει μετά από τόσα χρόνια -και μάλιστα εξειδικευμένης- εργασίας. Η συνάντηση έκλεισε με συνεννόηση για συνάντηση δικηγόρων των δύο πλευρών προκειμένου να ξεπεραστούν νομικά κωλύματα, που οι τρεις υπουργοί θεωρούν ότι υπάρχουν, ώστε να διευθετηθεί οριστικά το πρόβλημα μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα μείνουν στα λόγια όλα όσα ειπώθηκαν με την πρόφαση νομικών κωλυμάτων.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι οριστικής λύσης».