Skip to main content

Σίμτσακ: Οικογένεια ο Άρης, δεν μπορώ να με φανταστώ με άλλη φανέλα

«Αν άλλες ομάδες περνούσαν αυτα που περάσαμε εμείς θα είχαν διαλυθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας σέντερ για τη φετινή πορεία των «κιτρινόμαυρων»

Για τη φετινή πορεία του Άρη αλλά και για την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα του συλλόγου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero», ο Βασίλης Σίμτσακ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο σέντερ των «κιτρινόμαυρων»:

Για την φετινή χρονιά: «Σίγουρα ήταν μια περίεργη και δύσκολη χρονιά, προσπαθούμε λίγο να ηρεμήσουμε, να αδειάσει λίγο το μυαλό και να χαλαρώσουμε».

Τι γεύση του αφήνει το τελείωμα της σεζόν: «Είναι γλυκόπικρη η γεύση. Αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα η πορεία ειναι καλυτερη σε σχέση με πέρσι, γιατί πήγαμε και στον τελικό κυπέλλου. Αν κάποιος την κρίνει απο το μπάσκετ που παίξαμε συγκριτικά με πέρσι, είμαστε σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο».

Για το οτι ο Άρης τερμάτισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τέταρτος: «Είναι παρα πολυ σημαντικό, αποκτάς μια βάση και μια σταθερότητα και αυτο που πρέπει να κάνεις στο μέλλον ειναι να κοιτάξεις πως θα φτάσεις στην κατάκτηση κάποιου κυπέλλου και πως θα φτάσεις σε ενα τελικο πρωταθλήματος».

Για τα διαφορετικά δεδομένα όταν ήρθε στην ομάδα: «Όταν ήρθα στην ομάδα ήταν κάπως άγνωστα τα νερά για εμένα. Ήξερα ότι υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, αλλά ακόμη και την πρώτη χρονιά με τον κύριο Αρβανίτη τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά και η μετάβαση στην ιδιοκτησία του κυρίου Λάσκαρη ήταν σχετικά ομαλή. Αυτή η τριετία έχει χαραχτεί στην καρδιά και στο μυαλό μου. Ο Άρης είναι η δεύτερη οικογένειά μου. Ήρθα στην ομάδα με την γέννηση του παιδιού μου και έπρεπε να διαχωρίσω την οικογένεια μου, γιατι η γυναίκα μου δούλευε στην Αθηνα. Όλοι όμως οι άνθρωποι της ομάδας με έκαναν να αισθανθώ σαν οικογένεια και σαν να βρίσκομαι σπίτι μου. Τελείωνε κάθε σεζόν και αισθανόμουν οτι φεύγω απο το σπίτι μου ενώ στην πραγματικότητα γυρνούσα στο σπίτι μου».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: Αν άλλες ομάδες περνούσαν αυτα που περάσαμε εμείς θα είχαν διαλυθεί... Σε αυτό όμως βοήθησε το άριστο κλίμα στα αποδυτήρια, η εμπιστοσύνη του προπονητή και ο χαρακτήρας των συμπαικτών μου».

Για την σειρά των μικρών τελικών: «Το κακο με αυτα τα παιχνίδια είναι οτι δεν υπάρχει κίνητρο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και ο καθένας περίμενε την λήξη της. Ακόμη και οι ιδιοι οι παίκτες προφυλάσσουν τον εαυτό τους και δεν ρισκάρουν έναν τραυματισμό σε τέτοια παιχνίδια χωρίς ενδιαφέρον. Είμαστε η μόνη χώρα που γίνεται μικρός τελικός χωρίς κάποιο κίνητρο».

Για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Πρίφτη: «Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Ο κόουτς δεν λέει πολλές κουβέντες για το τι θα γίνει και το τι θα κάνει η ομάδα. Και αυτός και εγώ μάθαμε πάρα πολλά απο αυτή την συνεργασία. Έγιναν ορισμένα λάθη τα οποία μας έκαναν καλύτερους και σοφότερους μέσα στην χρονιά. Κρατάμε και τα καλά και τα κακά και προχωράμε».

Για την συνέχεια της καριέρας του και τον Άρη: «Είναι επιθυμία μου να συνεχίσω στην ομάδα, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να φοράει άλλη φανέλα. Έχω όμως αυτογνωσία και ξερω πως βρίσκομαι σε μια ηλικία που κάποιος μπορεί να πει πως δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερο. Μπορώ να δεχτώ τα παντα, ό,τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Και εγω θέλω να δω τον Άρη να πρωταγωνιστεί και να προχωράει».