Skip to main content

Σιμόπουλος: Η διαπραγμάτευση με ΠΓΔΜ θυμίζει την ιστορία με τον Χότζα

Ο πρώην γενικός γραμματέας σημείωσε ότι ακούγοντας τις δηλώσεις των Τσίπρα και Ζάεφ ήρθε αυτόματα στο μυαλό του η ιστορία με τον Χότζα και τον Βεζύρη.

Τις διαπραγματευτικές κινήσεις της κυβέρνησης καυτηριάζει ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, λέγοντας ότι του θυμίζουν την ιστορία με τον Χότζα και τον Βεζύρη

Συγκεκριμένα έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook:

Ακούγοντας σήμερα τις κοινές δηλώσεις των κυρίων Τσίπρα και Ζάεφ ήρθε αυτόματα στο μυαλό μου, σε παραλλαγή, η ιστορία με τον Χότζα και τον Βεζύρη. Στα παράπονα του πρώτου ότι έχει μεγάλη οικογένεια που δεν χωράει στο σπίτι, ο δεύτερος τον διέταξε να βάλει μέσα και μερικά ζώα. Όταν η κατάσταση έγινε απελπιστική για τον Χότζα, ο Βεζύρης τον διέταξε να έχει τα ζώα, πλέον, στην αυλή, εισπράττοντας την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του.

Έτσι γίνεται και στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό.

Βγάζουν το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από αεροδρόμιο και δρόμους που πριν μερικά χρόνια «βάφτισαν» και δίνουμε ξεπάγωμα των διαδικασιών της δεύτερης φάσης σύνδεσης του κράτους τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κυρίως, δια στόματος του πρωθυπουργού αποδεχόμαστε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία.

Οι Σκοπιανοί ούτε τα βιβλία με τη «Μακεδονία του Αιγαίου» δεν αλλάζουν.

Δεν λέγεται αυτό διαπραγμάτευση.