Skip to main content

Σιμόπουλος για Μάνδρα: Η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της

Ο πρώην γγ σημειώνει πως η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προσθέσει πως δυστυχώς αμφιβάλλει ότι θα καταφέρει κάτι τέτοιο.

«Οι ευθύνες για τις μεγάλες πλημμύρες στη δυτική Αττική είναι διαχρονικές (άναρχη δόμηση, μπαζωμένα ρέματα κλπ.), αλλά η παντελής έλλειψη και δημοπράτηση αντιπλημμυρικών έργων την τελευταία τριετία έχει και αυτή μερίδιο ευθύνης» σημείωσε ο Στράτος Σιμόπουλος, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων σε ανάρτησή του στο facebook.

Όπως τόνισε ο κ. Σιμόπουλος, αυτό που προέχει τώρα είναι η αποκατάσταση των συνεπειών της φυσικής καταστροφής και η στήριξη των πληγέντων.
«Οι δύο, όμως, παραπάνω διαδικασίες επειδή το κράτος μας είναι ανοργάνωτο απαιτούν ισχυρή κυβερνητική παρέμβαση σε επίπεδο συντονισμού που θα συνδυασθεί με τον ηρωισμό ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων. Δυστυχώς, τα πρώτα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Άμεσα έπρεπε να ορισθεί ένα κυβερνητικό στέλεχος ως υπεύθυνο του επί τόπου συντονισμού και ταυτόχρονα ένα άλλο να αναλάβει την ενημέρωση τόσο του κοινού όσο και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» συμπλήρωσε. 

Κατά τον ίδιο, επειδή η αποκατάσταση, δυστυχώς, διατρέχει οριζόντια συνεδριάζει τις πρώτες μέρες καθημερινά ένα διαγραμματειακό όργανο, στο οποίο θα καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου και να λύνει κάθε είδους πρόβλημα.

«Οι διαδικασίες περιλαμβάνουν προσωρινή και οριστική αποκατάσταση υποδομών, επιδότηση αγοράς οικιακού εξοπλισμού και εξοπλισμού επιχειρήσεων, οικονομική ενίσχυση για άμεσα έξοδα πληγέντων, μέτρα για τη δημόσια υγεία, αποκατάσταση δημοσίων κτιρίων και αστυνόμευση. Τα εμπλεκόμενα Υπουργεία είναι, κυρίως, το Υποδομών, αλλά και τα Εργασίας, Ανάπτυξης, Υγείας, Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης και Εθνικής Άμυνας» διευκρινίζει.

Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρει ότι επιτέλους, πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικής οργάνωσης, με πρωτόκολλα ενεργειών, όλων των απαραίτητων δράσεων αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Ο ίδιος σημειώνει πως η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προσθέσει πως δυστυχώς αμφιβάλλει ότι θα καταφέρει κάτι τέτοιο.