Skip to main content

Σιμόπουλος: Χάρη στην κυβέρνηση Σαμαρά η πρωτιά της ΠΚΜ στα κονδύλια

Η επιτυχία οφείλεται στα έργα που δημοπρατήθηκαν χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά, δήλωσε ο πρώην γγ Δημοσίων Έργων.

Η επιτυχία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στα έργα που δημοπρατήθηκαν ή επανεκκίνησαν μετά την απεμπλοκή τους χάρη στις προσπάθειες, την τριετία 2012-2014, της κυβέρνησης Σαμαρά και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, τόνισε ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση σχετικά με το θέμα. (Περισσότερα εδώ).

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σιμόπουλου

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας,παραδέχτηκε ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας δεν είναι μόνο πρώτη στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα, αλλά και μια από τις πρώτες Περιφέρειες στην Ευρώπη.

Επισημαίνω ότι η επιτυχία αυτή σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στα έργα που δημοπρατήθηκαν ή επανεκκίνησαν μετά την απεμπλοκή τους χάρη στις προσπάθειες, την τριετία 2012-2014, της κυβέρνησης Σαμαρά και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.