Skip to main content

Συμμορία ρήμαζε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Δράμα - 12.000 ευρώ η λεία

Αλλοίωναν τα χαρακτηριστικά του ΙΧ που είχαν τοποθετώντας ειδική μεμβράνη, ώστε να εναλλάσσουν το χρώμα του, καθώς και κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας

Στη σύλληψη δύο μελών συμμορίας, που ενέχονται σε περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών σε Θεσσαλονίκη και Δράμα, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 31 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με δύο συνεργούς τους, ενώθηκαν τουλάχιστον από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων, που θα τους απέφεραν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της συμμορίας, προέβησαν σε οκτώ διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Δράμας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 12.000 ευρώ, ενώ καταγγέλθηκε η πρόκληση φθορών σ’ ένα από τα προαναφερόμενα σπίτια.

Προκειμένου να δυσχεράνουν και να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των Αρχών, για την προσέγγιση στους τόπους τέλεσης των κλοπών και τη διαφυγή τους, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του οποίου αλλοίωναν τοποθετώντας ειδική μεμβράνη, ώστε να εναλλάσσουν το χρώμα του, καθώς και πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από οχήματα σε προγενέστερο χρόνο. Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, αφαίρεσαν επιπλέον, από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τις πινακίδες κυκλοφορίας του.

Σημειώνεται ότι το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και το οποίο κατασχέθηκε, το παραχώρησε στα μέλη της συμμορίας 27χρονη ημεδαπή, προκειμένου να διευκολύνει τις παράνομες πράξεις τους, ενώ σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές – φθορές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.