Skip to main content

Συμμορία διέρρηξε 13 διαμερίσματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Η λεία των ατόμων της συμμορίας περιελάμβανε κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα, αξίας άνω των 100.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης 13 επιπλέον περιπτώσεις διαρρήξεων διαμερισμάτων, από μέλη συμμορίας, τα οποία κατά το παρελθόν είχαν διαπράξει σωρεία παρόμοιων αδικημάτων.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, ηλικίας από 22 ως 38 ετών, εκ των οποίων οι δύο, βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.

Τα μέλη της σπείρας, από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2014, εισερχόμενα στο εσωτερικό 13 διαμερισμάτων, κυρίως της ανατολικής Θεσσαλονίκης, τα οποία παραβίασαν χωρίς να αφήνουν ίχνη διάρρηξης, αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, η εκτιμώμενη αξία των οποίων υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι δράστες στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές έρευνες, χρησιμοποιούσαν διαφορετικές κάθε φορά τηλεφωνικές συνδέσεις για τη μεταξύ τους συνομιλία, οι οποίες ανήκαν σε τρίτα παρένθετα πρόσωπα, κυρίως Αραβικής υπηκοότητας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διεξάγονται έρευνες για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής έτερων ατόμων στη διάπραξη των αδικημάτων.