Skip to main content

15.000 ευρώ από το ΕΕΘ για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης

Ο δήμος να στέκεται στο πλευρό των επαγγελματιών όπως και το Επιμελητήριο είναι στο πλευρό του δήμου, ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Το ποσό των 15.000 ευρώ αποφάσισε να διαθέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2017, για την χρηματοδότηση δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης.

Η απόφαση αφορά θετική απάντηση του ΕΕΘ σε σχετικό αίτημα που απηύθυνε προς τον Μιχάλη Ζορπίδη ο Γιάννης Μπουτάρης και το ποσό θα διατεθεί σε προμηθευτές του δήμου Θεσσαλονίκης, που θα υποδείξει ο δήμος, όπως ακριβώς γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια.

«Με τον τρόπο αυτό το ΕΕΘ αποδεικνύει ότι στηρίζει εμπράκτως την πόλη και την κοινωνία της αλλά και τον δήμο Θεσσαλονίκης, στις προσπάθειες του να δημιουργήσει ένα εορταστικό κλίμα αλλά και ένα πιο όμορφο περιβάλλον στη διάρκεια των εορτών», τονίζει, με την ευκαιρία της απόφασης ο Μιχάλης Ζορπίδης, σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια επιστολή ο Πρόεδρος του ΕΕΘ υπενθυμίζει ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν είναι η πρώτη φορά που χρηματοδοτεί τέτοιες δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί για τέτοιους σκοπούς από το Επιμελητήριο ποσά άνω των 200.000 ευρώ.

«Συγκεκριμένα», τονίζεται επίσης στην επιστολή, «το 2011 και το 2015 αναλάβαμε εξ' ολοκλήρου την διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας, την οποία σχεδιάσατε και μας αναθέσατε την υλοποίηση της, σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο σας. Για τις διοργανώσεις αυτές το ΕΕΘ διέθεσε 35.500 ευρώ ευρώ (20.000 το 2011 και 15.500 το 2015).

Το 2016 για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης διαθέσαμε 10.0000 ευρώ σύμφωνα με τη συνεννόηση που κάναμε και ακολουθώντας αυστηρά τον δικό σας προγραμματισμό.
Επίσης, το 2011 διαθέσαμε 19.787 ευρώ για την επισκευή απορριμματοφόρων του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμβάλουμε στην προσπάθεια σας να βελτιωθεί η αποκομιδή απορριμμάτων, που την εποχή εκείνη ήταν εξαιρετικά προβληματική, λόγω ζημιών, φθορών και έλλειψης ανταλλακτικών των οχημάτων, τις οποίες αδυνατούσαν οι υπηρεσίες σας να αποκαταστήσουν, λόγω καθυστέρησης των διαδικασιών.

Επίσης, για την λειτουργία των Infokiosks του δήμου Θεσσαλονίκης διαθέσαμε προσωπικό, για το οποίο επιβαρυνθήκαμε με το ποσό των 14.000 ευρώ για το 2012 και 2013.

Το 2008 διαθέσαμε 8.725 ευρώ και το 2014 ακόμη 1.500 ευρώ για την υποστήριξη του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας στο κέντρο της πόλης (φύλαξη του ιστορικού κέντρου και καταπολέμηση του παραεμπορίου).

Επίσης, το 2006 διαθέσαμε 30.000 ευρώ για τη συμμετοχή μας στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, θέλοντας να ενισχύσουμε το τουριστικό προφίλ της πόλης και να συνδράμουμε στις δικές σας προσπάθειες που έχουν τον ίδιο στόχο.

Την προσέλκυση επισκεπτών στην Θεσσαλονίκη πέτυχε και η πρωτοβουλία μας να διαθέσουμε δωρεάν ξεναγούς σε ομάδες τουριστών και μαθητών, για την οποία διαθέσαμε συνολικά περί τα 60.000 ευρώ τα προηγούμενα πέντε χρόνια! Λόγω αυτής αλλά και άλλων πρωτοβουλιών η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που προσελκύει τις περισσότερες σχολικές εκδρομές στη χώρα!».

Και η επιστολή καταλήγει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε δήμαρχε,
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι το ΕΕΘ βρίσκεται όχι στα λόγια αλλά στην πράξη και με έργα στο πλευρό του δήμου Θεσσαλονίκης και της κοινωνίας της πόλης. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι το Επιμελητήριο μας ανταποκρίθηκε θετικά σε κάθε αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης. Θα περιμέναμε λοιπόν όπως εμείς βρισκόμαστε στο πλευρό του δήμου Θεσσαλονίκης έτσι και ο δήμος και εσείς προσωπικά να στέκεστε πάντα στο πλευρό των επαγγελματιών και της Αγοράς της πόλης μας. Θα ήταν επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον να μάθει η κοινωνία της πόλης εάν υπάρχει άλλο Επιμελητήριο με τέτοια συμβολή και προσφορά στις δραστηριότητες του δήμου Θεσσαλονίκης. Ή εάν υπάρχει άλλο Επιμελητήριο σε όλη τη χώρα που στηρίζει με τέτοια συνέπεια κάποιον δήμο».