Skip to main content

Συμμετοχή του στην κυβέρνηση Μακρόν αποκλείει ο Καζνέβ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σχολίασε αναφορικά με πιθανή συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση ότι δεν θέλει να εισβάλει παντού με τη μετριότητά του.

Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ απέκλεισε «κατηγορηματικά» σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Σερμπούρ, το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και διευκρίνισε ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του «εν ευθέτω χρόνω» σχετικά την όποια εμπλοκή του στην εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές.

«Το αποκλείω κατηγορηματικά» απάντησε ο Καζνέβ σε μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στο περιθώριο της επίσκεψής του, όπου απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Καράτσι, που σημειώθηκε την 8η Μαΐου 2002 και στοίχισε την ζωή σε 15 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 11 Γάλλων υπαλλήλων της εταιρείας DCNS.

Για να δικαιολογήσει την άρνησή του να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας, ο Καζνέβ δήλωσε: «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (...) θέλει να προχωρήσει σε μια ανανέωση. Το κατανοώ πολύ καλά και το βρίσκω θεμιτό».

Όμως «δεν έχω πρόθεση, όπως συμβαίνει πολύ συχνά στην πολιτική ζωή, να εισβάλω παντού με τη μετριότητά μου» συμπλήρωσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Εδώ και 5 χρόνια είμαι υπουργός. Χρειάστηκε να ζήσω στιγμές εξαιρετικά οδυνηρές που συγκλόνισαν βαθιά την χώρα και με άγγιξαν προσωπικά, σε μεγάλο βαθμό» δήλωσε λέγοντας πως αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγςο της απόσυρσής του από την πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής.