Skip to main content

Συμμετοχή Ρούπα σε ληστεία τράπεζας στη Μαλεσίνα βλέπει η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με αναφορές, τρία άτομα από τα οποία τα δύο περιγράφονται ως γυναίκες εισέβαλαν στην τράπεζα λίγα λεπτά πριν από το κλείσιμο, το μεσημέρι.

Ενδείξεις για πιθανή συμμετοχή της καταζητούμενης «αντάρτισσας πόλης», μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλας Ρούπα σε ληστεία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε τράπεζα στη Μαλεσίνα, με λεία περίπου 180.000 ευρώ, διαθέτουν οι διωκτικές αρχές.

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για την επανεμφάνιση της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη από τις αρχές του χρόνου, όταν είχε σχεδιάσει απόπειρα απόδρασης αντιεξουσιαστών από τις φυλακές Κορυδαλλού και σε μεταγενέστερο κείμενό της είχε αποκαλύψει ότι συμμετείχε σε ληστεία στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τον Ιούνιο του 2015 με λεία 125.000 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες υποψίες έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. και υπάρχουν εκτεταμένες έρευνες στη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με αναφορές, τρία άτομα από τα οποία τα δύο περιγράφονται ως γυναίκες εισέβαλαν στην τράπεζα λίγα λεπτά πριν από το κλείσιμο, στις 2:20 το μεσημέρι. Δεν φορούσαν κουκούλες, αλλά πιθανότατα είχαν μεταμφιεστεί με περούκες. Κρατούσαν πιστόλια και μάλιστα με ένα από αυτά απείλησαν τον διευθυντή του καταστήματος ζητώντας τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άρπαξαν περίπου 180.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο, τις κασετίνες του ΑΤΜ και το ταμείο. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό Toyota Starlet που είχε κλαπεί από την Αθήνα και το οποίο εγκατέλειψαν -χωρίς να το καταστρέψουν- κοντά στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Οι πινακίδες του ΙΧ προέρχονταν από αυτοκίνητο της περιοχής. Παραμένει άγνωστο ποιο όχημα χρησιμοποίησαν στη συνέχεια και ποια πορεία ακολούθησαν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν τη συμμετοχή αντιεξουσιαστών στο εγχείρημα από τον τρόπο δράσης αλλά και από το γεγονός ότι οι ληστές μίλησαν στους «εγκλωβισμένους της τράπεζας για "απαλλοτρίωση των χρημάτων", για αρπαγή χρημάτων από τις τράπεζες και όχι από τους "απλούς πολίτες"» κ.λπ.

Επιπλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν ότι τράπεζες στην ίδια περιοχή είχε επιχειρήσει να ληστέψει στο παρελθόν μεικτή ομάδα ποινικών και αντιεξουσιαστών με τη συμμετοχή του Ν. Μαζιώτη, ενώ σε σχετικά γειτονική περιοχή της Φθιώτιδας είχε βρεθεί κατάλυμα των ενόπλων πριν από έναν χρόνο.

Οι αστυνομικοί επεσήμαναν επίσης ότι το ελικόπτερο στο οποίο είχε επιβιβασθεί η Πόλα Ρούπα τον περασμένο Φεβρουάριο (σ.σ. στο πλαίσιο του σχεδίου απόδρασης από τον Κορυδαλλό) φερόταν να είχε προορισμό τον Θεολόγο, παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Μαλεσίνα.

Ακόμη, όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής», η Πόλα Ρούπα είχε αποβιβασθεί τελικώς από το ελικόπτερο στην περιοχή της Θήβας και όχι στις Ερυθρές όπως είχε υποστηρίξει αρχικά ο πιλότος του, πρώην αστυνομικός. Σημειώνεται ότι η ίδια τράπεζα στη Μαλεσίνα είχε γίνει στόχος ληστών -κυρίως αλβανικής καταγωγής- τρεις ακόμη φορές.