Skip to main content

Συμμετοχή Αβραμόπουλου στη Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα συμμετάσχει στις εργασίες της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNGA).

Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, όπου και θα συμμετάσχει στις εργασίες της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNGA).

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την «Πρόληψη της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο», που συνδιοργανώνουν o πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Στην συνέχεια, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση για τη «Διακήρυξη της Νέας Υόρκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες - ένα χρόνο μετά», που διοργανώνει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, στην υπουργική σύνοδο του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (GCTF). Ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει σε εκδήλωση με θέμα την «Ενίσχυση της Αφρικής για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος». Τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, ο  Ευρωπαίος επίτροπος θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση σχετικά με τον «Ρόλο και τις ευθύνες των ιδιωτικών φορέων στην ενίσχυση της σταθερότητας και της διεθνούς ασφάλειας του κυβερνοχώρου».

Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι, τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ,Φίλιπο Γκράντι,  τον γενικό γραμματέα της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας του ΟΗΕ, Βλαντίμιρ Βορόνκοφ, την ειδική εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τη Διεθνή Μετανάστευση, Λουίζ Άρμπορ, τον πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού, Αλασάνε Κουατάρα, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας ,Έντι Ράμα, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τόμ Μπόσερτ, και την διευθύνουσα σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.