Skip to main content

Σύμμαχος των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου η Τράπεζα Πειραιώς

Οι πέντε βασικές ενότητες που καλύπτει το ΠΕΙΡΑΙΩΣ TOYRISM 360, μια ολιστική προσέγγιση για την υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων

Σύμμαχος και των επιχειρήσεων στο κρίσιμο για την ελληνική οικονομία τομέα του τουρισμού στέκεται η Τράπεζα Πειραιώς με μια ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους. Αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του τομέα αλλά και την μεγάλη πρόκληση που εμπεριέχεται στις προοπτικές του τομέα αυτού, η Τράπεζα απευθύνεται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου που αναζητούν υποστήριξη ώστε να διαχειριστούν τις καθημερινές επιχειρησιακές τους ανάγκες  ενισχύοντας παράλληλα τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες και την ανταγωνιστικότητά τους.

Το  «ΠΕΙΡΑΙΩΣ TOYRISM 360ᵒ» συνιστά μια ολιστική προσέγγιση για την υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και περιλαμβάνει πέντε βασικές ενότητες:

1. Διαχειρίζομαι την Επιχείρησή μου, με στόχο την διαχείριση της ρευστότητας με αποτελεσματικό τρόπο και μέσα από τα ακόλουθα εργαλεία:
* Λογαριασμό όψεως με προνομιακό κλιμακούμενο επιτόκιο για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.
* Προνομιακή τιμολόγηση σε εμβάσματα μέσω του δικτύου των καταστημάτων.
* Δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής winbank.
*Δωρεάν διενέργεια μισθοδοσίας των υπαλλήλων.
*Δυνατότητα απόκτησης ασύρματου ή ενσύρματου POS ή e- POS για πραγματοποίηση online πωλήσεων.

2. Αναπτύσσω την επιχείρησή μου, με στόχο να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικές λύσεις για την ανάπτυξη της επιχείρησης με:
Χρηματοδοτικά προγράμματα για κάλυψη έκτακτων αναγκών ρευστότητας και πράσινες επενδύσεις (net metering, ενεργειακή αναβάθμιση επιχείρησης).
Εξειδικευμένο πακέτο χρηματοδότησης για επενδύσεις με τη στήριξη προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή του εκάστοτε αναπτυξιακού νόμου.
Δυνατότητα έκδοσης εγγυητικών επιστολών με μειωμένη τιμολόγηση.

3. Κάνω την επιχείρησή μου πιο ανταγωνιστική, μέσα από την αξιοποίηση του yellowday, της online υπηρεσίας προσφορών του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς που μεταξύ άλλων δίνει δυνατότητα:
Πρόσβασης σε ένα μεγάλο πελατολόγιο.
Προβολής της επιχείρησης μέσω διαφημιστικών και προωθητικών ενεργειών.
Άμεσης εξαργύρωσης κουπονιών και είσπραξης των χρημάτων.

4. Αποκτώ τεχνογνωσία, μέσω της παρακολούθησης εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η τουριστική επιχείρηση (Digital marketing, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Οργάνωση και Διαχείριση) που οργανώνονται από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.  παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες για χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, ΤΕΠΙΧ) Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, πιστοποίηση με το σήμα GREEN KEY καθώς και με το «Ευρωπαϊκό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM».

5. Εξασφαλίζω την Επιχείρησή μου, που περιλαμβάνει σύγχρονα προγράμματα ασφάλισης για την τουριστική επιχείρηση σε συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρίες, όπως:
Υπηρεσίες ιατρικής βοήθειας προς τους πελάτες με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.
Ασφάλιση ενοικιαζόμενων δωματίων /ξενοδοχειακών μονάδων.
Προστασία για ζημιές και βλάβες σε τρίτους.  

Εξειδικευμένη εξυπηρέτηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην «Τραπεζική Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών» της Τράπεζας Πειραιώς οι πελάτες έχουν εξειδικευμένη εξυπηρέτηση και υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν ολιστικά τις ιδιαίτερες επιχειρηματικές ανάγκες τους και τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά επιχειρηματικές ευκαιρίες και προκλήσεις ιδιαίτερα στον πολύ δυναμικό και με σημαντική προοπτική ανάπτυξη κλάδο του Τουρισμού.

Οι έμπειροι και εξειδικευμένοι Σύμβουλοι Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών της Τράπεζας συνεργάζονται στενά με τους πελάτες, αναλύοντας τη δραστηριότητα και τις εξατομικευμένες ανάγκες της κάθε επιχείρησης και επαγγελματία σε βάθος, ώστε να προσφέρουν υπεύθυνες λύσεις που να βοηθούν στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας της επιχείρησης αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξή της.

ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Ειδικότερα σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου,  για την ενίσχυση των επενδυτικών πλάνων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού , η Τράπεζα στέκεται αρωγός  στο πλευρό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου που αναζητούν χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους ή τη δημιουργία νέας μέσα από Κοινοτικούς πόρους με ένα αντίστοιχο ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών.
Οι επιχειρήσεις αυτές λόγω του μικρού τους μεγέθους, συνήθως είτε δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες που διαθέτουν για την ανάπτυξη επενδύσεων είτε δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία και την  υποδομή που απαιτείται για την εν συνεχεία υποστήριξη της επένδυσής τους.
Με αυτό ακριβώς το στόχο,  η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος «Πειραιώς Επιχειρείν 360ο» που στοχεύει στην ολιστική στήριξη της επιχείρησης,  ξεκινάει με την διερεύνηση ένταξης  της επιχείρησης σε ένα κοινοτικό πρόγραμμα και λήγει με την ολοκλήρωση της επένδυσης και τη διενέργεια του τελικού ελέγχου της.

Ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία με ανταγωνιστική τιμολόγηση, διαχείριση των κεφαλαίων για την υλοποίηση της επένδυσης με χαμηλό κόστος, ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για όλα τα στάδια και τα βήματα της επένδυσης, μία ομπρέλα συμφερουσών ασφαλιστικών επιλογών, και μία σειρά υπηρεσιών που διευκολύνουν την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης είναι μερικοί από τους πυλώνες που στηρίζουν όρθια μια μικρή επιχείρηση η οποία παλεύει τις πολύ αντίξοες συνθήκες των καιρών μας.