Skip to main content

Συμμαχία Τζιτζικώστα – Ψινάκη για θέματα πολιτισμού

Συνάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον δήμαρχο Μαραθώνα στην Περιφέρεια. Τι είπαν οι δυο άνδρες μετά τη συνάντηση μιας ώρας.

Συμμαχία Τζιτζικώστα – Ψινάκη για τον πολιτισμό και συμφωνία για συμμαχία Περιφερειών και Δήμων, ώστε να βάλουν πλάτη για να ξεπεράσει η χώρα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, προέκυψε από τη συνάντηση των δυο ανδρών πριν από λίγο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμαρχος Μαραθώνα συμφώνησαν να συνεργαστούν σε θέματα πολιτισμού, σε μια σειρά κοινών δράσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν.

Ο κ. Ψινάκης είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον περιφερειάρχη, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας είπε ευθέως ότι ως περιφερειάρχης θέλει να χρησιμοποιήσει την προσωπικότητα του δημάρχου προκειμένου να κερδίσει η Κεντρική Μακεδονία όσα περισσότερα μπορεί.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Υποδέχτηκα σήμερα στην ΠΚΜ έναν καλό μου φίλο, έναν άνθρωπο που εκτός από έντονη προσωπικότητα έχει αποδείξει μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ότι μπορεί να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συμφωνήσαμε ο Δήμος Μαραθώνα και η ΠΚΜ να προχωρήσουμε σε μια σειρά από συνέργειες για τον Πολιτισμό. Είναι μια νέα συμμαχία και προσωπικά θέλω να χρησιμοποιήσω την προσωπικότητα του Ηλία Ψινάκη, προκειμένου να προβάλουμε το πολιτιστικό απόθεμα της Κεντρικής Μακεδονίας. Συζητήσαμε επίσης μια σειρά από ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και η ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι Περιφέρειες και οι Δήμοι απέναντι στις δύσκολες ώρες που έρχονται. Είναι η ώρα ενωμένοι να βοηθήσουμε τη χώρα, πέρα και πάνω από κόμματα».

Ο κ. Ψινάκης από την πλευρά του σημείωσε: «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Δεν είναι θέμα κομμάτων η προσώπων, είναι να σώσουμε την χώρα. Είναι τραγική η εικόνα μας στο εξωτερικό. Αυτό δυσκολεύει και την θέση του πρωθυπουργού να κάνει μια συμφωνία». Μάλιστα χαρακτήρισε σωστούς τους χειρισμούς του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα.

Οι δυο άνδρες σημείωσαν την ανάγκη Περιφέρειες και Δήμοι ενωμένοι να βοηθήσουν τη χώρα, χωρίς όμως να απειληθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

«Ο Πατούλης με τον Τσίπρα έχουν βρει κάποιες άκρες. Αντί να πλακωθούν και να γίνει τσαμπουκάς είναι το καλύτερο για τον κόσμο. Είναι κρίση και όλοι πρέπει να προσέχουμε και όλοι να βοηθήσουμε», είπε ο κ. Ψινάκης.

«Ενωμένοι πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα. Στην προσπάθεια αυτή δε χωρούν κόμματα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Ψινάκης επίσης έπλεξε το εγκώμιο του περιφερειάρχη: «Η Κεντρική Μακεδονία είναι πολύ τυχερή που έχει Περιφερειάρχη έναν νέο, μορφωμένο και χωρίς μικροκομματικά κωλύματα άνθρωπο. Η συνάντησή μας, προτού μεταβούμε στη Χαλκιδική για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, είχε απτά αποτελέσματα. Κλείσαμε ένα νέο deal, μια συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Μαραθώνα, στη βάση του οποίου θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες, τις οποίες θα μάθετε εν καιρώ. Ζήτησα από τον Απόστολο Τζιτζικώστα τη συνδρομή του για την Αμφικτυονία, τη σύνδεση αρχαίων πόλεων. Χαίρομαι πολύ που έχω φίλο και θα συνεργαστώ με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έναν νέο άνθρωπο, με σπουδές, έξυπνο και με χαμηλό προφίλ, που θέλει και μπορεί να βοηθήσει τη χώρα του. Είναι πάρα πολύ ικανός και θεωρώ ότι έχει απεριόριστες ικανότητες. Το χαμηλό προφίλ που διατηρεί στη διάρκεια των χρόνων είναι μια πολύ μεγάλη αρετή».