Skip to main content

Σημίτης: Η μέχρι τώρα πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αρκεί

Από τις 14 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει μια συζήτηση για την περαιτέρω εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο», δήλωσε αναφερόμενος στην Ε.Ε. ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ τόνισε πως «η μέχρι τώρα πορεία δεν αρκεί».

Όπως είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ITV στα Ιωάννινα, «από τις 14 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει μια συζήτηση για την περαιτέρω εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνεδρίαση της Πέμπτης μάλλον δεν θα έχει κάποια αποτελέσματα, γιατί δεν έχει σχηματιστεί ακόμα η κυβέρνηση στην Γερμανία, αλλά παρ΄ όλα αυτά, είναι μια σημαντική ημερομηνία, γιατί τίθεται το θέμα ότι πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο. Η μέχρι τώρα πορεία δεν αρκεί».

Ερωτηθείς για την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, περί κατάργησης των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ο κ. Σημίτης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ απάντησε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση και χρειάζεται δουλειά».