Skip to main content

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Βρετανών τουριστών για τη Θεσσαλονίκη

Στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης παρουσίασαν το τουριστικό προφίλ της Κεντρικής Μακεδονίας σε Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο.

Βελτιωμένο εμφανίζεται το τουριστικό ενδιαφέρον των Βρετανών για τη Θεσσαλονίκη. Το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις τους για διακοπές, βρίσκει εφαρμογή στα πακέτα που περιλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη ως σημείο αναφοράς για το 2018, ακριβώς για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο προορισμός και την εγγύτητά του με υπέροχες παραλίες και άλλα σημεία αρχαιολογικού, πολιτιστικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος.

Στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τον «καμβά» του τουριστικού προφίλ της Κεντρικής Μακεδονίας με επίκεντρο της Θεσσαλονίκη, στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “World Travel Market-WTM” που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2017, ολοκληρώνοντας με επιτυχία προγραμματισμένες σημαντικές επαφές και B2B συναντήσεις με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Η προώθηση ενός ελκυστικού city break ήταν ο πρωταρχικός στόχος της ΕΞΘ, ώστε να επανατοποθετήσει δυναμικά τη Θεσσαλονίκη στη λίστα με τους προορισμούς που επισκέπτονται οι Βρετανοί, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά δώδεκα μήνες το χρόνο. Ανέδειξε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προορισμού, ο οποίος συνδυάζει κοντινές αποδράσεις στις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας με εξορμήσεις σε φυσικά τοπία και αρχαιολογικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας (π.χ. Βεργίνα, Δίον, Αμφίπολη, Ορεινή Χαλκιδική κ.λπ.), προωθώντας παράλληλα και θεματικά είδη τουρισμού, όπως είναι η οινογαστρονομία και ο τουρισμός δραστηριοτήτων στη φύση με επίκεντρο τον Όλυμπο.

Στο σταντ της ΕΞΘ που στήθηκε στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ προβλήθηκαν η μακραίωνη ιστορία της πόλης, τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο, η εξαιρετική κουζίνα της περιοχής και τα απαράμιλλα φυσικά τοπία που όλα μαζί συνθέτουν μία δελεαστική εναλλακτική πρόταση για Βρετανούς κάθε ηλικίας που σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Ειδικά οι δραστηριότητες στη φύση είναι ο θεματικός τουρισμός που η ΕΞΘ προωθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τοποθετώντας τον στις υψηλές θέσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δράσεων για την προσεχή περίοδο, ενώ η συνεργασία με γνωστά οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας στοχεύει στην ανάδειξη των εξαιρετικών ποικιλιών κρασιού που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή.

Η ΕΞΘ πραγματοποίησε μία σειρά από συναντήσεις με τα ήδη συνεργαζόμενα αλλά και με νέα ταξιδιωτικά γραφεία, προωθώντας τη σύναψη σημαντικών συμφωνιών. Παρουσίασε σε travel agents, tour operators (Thomas Cook κ.α.) και ταξιδιωτικούς οργανισμούς (ABTA, ETOA κ.α.) τα χαρακτηριστικά του προορισμού και προσκάλεσε δημοσιογράφους από τηλεοπτικά κανάλια, έγκριτα ΜΜΕ (National Geographic Traveller, The Guardian κ.α.) και bloggers του Λονδίνου να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη για να τα καταγράψουν από κοντά και να μεταδώσουν στη συνέχεια τις εμπειρίες τους σε εκατομμύρια Βρετανούς.

Η αύξηση του μεριδίου στις on -line κρατήσεις των Βρετανών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι και ένα από τα κορυφαία στοιχήματα για τη Θεσσαλονίκη. Ο προορισμός ανεβάζει ψηλά τον πήχη και φιλοδοξεί να κερδίσει ένα σημαντικό κομμάτι των προτιμήσεων των Βρετανών, καθώς σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο πλαίσιο της WTM, η Ελλάδα βρίσκεται τρίτη στις προτιμήσεις τους για ταξίδια στο μέλλον (μετά την Ιταλία και τις ΗΠΑ) ενώ οι προ-κρατήσεις τους για το 2018 εμφανίζονται αυξημένες σε ποσοστό 12 έως 15%.

Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος.

Την ΕΞΘ εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ κ. Σωκράτης Κίρτσιος και η Marketing Manager κα Χρύσα Σαραβέλου.