Skip to main content

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και Μεγάρου Μουσικής

Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ Νικήτας Μυλόπουλος και ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας.

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα 28 Αυγούστου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ, Καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας.

«Το Μέγαρο Μουσικής έχει περάσει σε μία εποχή εξωστρέφειας, καθιερώνοντας μία σειρά από συνεργασίες με σημαντικούς φορείς της πόλης, θεωρώντας ότι έτσι ιδρύουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης του δημόσιου πολιτισμού. Με δεδομένο ότι το ΑΠΘ είναι κεντρικός φορέας πολιτισμού και εκπαίδευσης στην πόλη, αλλά και σημείο αναφοράς, λόγω της τεχνογνωσίας και της έρευνας που εκπονείται σε αυτό, θεωρούμε ιδανική την ιδέα της συνεργασίας με το Ίδρυμα. Πιστεύουμε ότι η ώσμωση των δύο φορέων θα φέρει κι άλλες θετικές εξελίξεις στην πόλη μας», δήλωσε ο Νικήτας Μυλόπουλος.

Από πλευράς του ο Περικλής Μήτκας, δήλωσε: «Ένα ακόμη βήμα προς την εξωστρέφεια του ΑΠΘ αποτελεί η σημερινή υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με τον ΟΜΜΘ. Το Αριστοτέλειο παράγει πολιτισμό, συνδιαμορφώνει την πολιτιστική ατζέντα του τόπου και επιδιώκει τη συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης. Στόχος της συνεργασίας με τον ΟΜΜΘ, που διαδραματίζει έναν σημαντικό πολιτιστικό ρόλο στην Θεσσαλονίκη, είναι η προώθηση ποικίλων δράσεων πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού περιεχομένου προς όφελος, όχι μόνον της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και όλης της κοινωνίας».