Skip to main content

Συμφωνία «πολύ σύντομα» για την Ελλάδα ζήτησε ο Τουσκ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη.

Να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα «πολύ σύντομα» κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Τουσκ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη.

Εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας ο κ. Τουσκ εξέφρασε την ελπίδα ότι έως το τέλος του Μαΐου, όταν θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των G7, η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη. Καλώ τους υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα και ελπίζω πως ως το τέλος του Μαΐου, οπότε θα συναντηθούμε για τη Σύνοδο των G7 η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους υπουργούς και τους θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», τόνισε ο κ. Τουσκ.

Σχεδόν την ίδια ώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστελνε ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Δεν θα έχουμε μεγάλη ελληνική κρίση φέτος», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι στο δρόμο της ορατής προόδου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το Reuters.