Skip to main content

Συμφωνία Περιφέρειας-Εγνατίας για επισκευή της Παλαιάς Συμμαχικής Οδού

Η συμφωνία περιλαμβάνει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης αρχικά για την μελέτη και στη συνέχεια την επισκευή του δρόμου από την Εγνατία Οδό ΑΕ.

Σε συμφωνία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης που σκοπό θα έχει την επισκευή της Παλαιάς Συμμαχικής Οδού στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης.

Σύμφωνα με το stokokkino.gr, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, σε συνέχεια της πρώτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συσκέψεων του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, μετά από αίτημα της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου. Στις δύο συσκέψεις συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Παύλου Μελά, καθώς και στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Εγνατία Οδό ΑΕ, σε συνεννόηση με τους Δήμους που διασχίζει η οδός, περιλαμβάνει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης αρχικά για την μελέτη και στη συνέχεια την επισκευή του δρόμου από την Εγνατία Οδό ΑΕ.

Η Παλαιά Συμμαχική Οδός ξεκινάει από τα όρια της Σταυρούπολης (Δήμος Παύλου Μελά), περνάει από Διαβατά (αρμοδιότητα Δήμου Δέλτα) και διασχίζει το Ωραιόκαστρο (Δήμος Ωραιοκάστρου). Πρόκειται για ένα δρόμο με μεγάλη επιβάρυνση κυκλοφορίας που έχει άμεση ανάγκη για συντήρηση, κάτι που αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ τις επόμενες ημέρες θα προϋπολογίσουν το έργο, ούτως ώστε εντός του επόμενου μήνα να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση.