Skip to main content

Συμφωνία έως 28 Νοεμβρίου για την αξιολόγηση θέλει η κυβέρνηση

Η επίτευξη του στόχου για τις 28 Νοεμβρίου θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας εμπεριστατωμένης συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.

Συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση έως τις 28 Νοεμβρίου, ημέρα συνεδρίασης του EuroWorking Group, επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, η επίτευξη του παραπάνω στόχου θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας εμπεριστατωμένης συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία θα συμβάλει στη δημιουργία ενός «καθαρού διαδρόμου εξόδου» για την Ελλάδα.

Αυτό ο διάδρομος, προσθέτει ο αξιωματούχος, θα περιλαμβάνει τα βασικά βήματα για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο στα μέσα του 2018, δηλαδή τη συμφωνία για το χρέος, τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές.

Όσον αφορά τις διαφωνίες στους κόλπους του Eurogroup, η ίδια πηγή εμφανίζεται καθησυχαστική, τονίζοντας ότι στην τελευταία συνεδρίαση, το κλίμα ήταν πολύ καλό και πως όλες οι πλευρές συμμερίστηκαν τα προαναφερθέντα βήματα.

Σχετικά με το χρέος, εκτιμά ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα παρουσιαστούν στο επόμενο Eurogroup, θα είναι «πιο φιλόδοξα» από αυτά που αναμένονταν.