Skip to main content

Σήμερα ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια για την ταυτότητα φύλου

Εν μέσω επικρίσεων αλλά και ενδοκυβερνητικών διαφωνιών, η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί αύριο με τη ψηφοφορία του.

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και ενδοκυβερνητικών διαφωνιών. Ήδη οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος και Κώστας Κατσίκης έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ την απόσυρσή του έχει ζητήσει η Ιερά Σύνοδος. Το γεγονός αυτό είναι πιθανόν να οδηγήσει σε «διορθωτικές κινήσεις» τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Ιδιαίτερες ενστάσεις έχει προκαλέσει η διάταξη του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 (με τη συγκατάθεση των γονέων).

Την περασμένη Τρίτη το επίμαχο νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του κοινοβουλίου. Θετικά επί της αρχής ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών, το ίδιο έκανε και η Ενωση Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και Χ.Α. καταψήφισαν.

Δύο θα είναι οι συνεδριάσεις της Βουλής.

Η πρώτη, είναι σήμερα στις 12:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα. Η επόμενη, είναι αύριο, Τρίτη, στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας με τη ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.