Skip to main content

Σήμερα τα εγκαίνια του νέου διεθνούς αεροδρομίου Λάρνακας

Το νέο, υπερσύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, θα εγκαινιάσει στις 5 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
Το νέο, υπερσύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, θα εγκαινιάσει στις 5 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλώντ Λελούς, και η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ανδρούλα Βασιλείου.

Η έναρξη των πτήσεων από και προς το νέο αεροδρόμιο, θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου, με πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών, ενώ στις 17 Νοεμβρίου θα μεταφερθούν στο νέο αεροδρόμιο οι πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών.

Το νέο αεροδρόμιο Λάρνακας θα μπορεί να εξυπηρετεί 7.5 εκατ. επιβάτες το χρόνο, με δεκαέξι γέφυρες επιβίβασης και αποβίβασης σε διαφορετικά επίπεδα αφίξεων και αναχωρήσεων.

Ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών, Νίκος Νικολαϊδης, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι «αρχίζει νέα εποχή για τη συγκοινωνιακή σύνδεση της Κύπρου με τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για σημαντικό έργο υποδομής που θα έχει τεράστιες και αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της Κύπρου» και πρόσθεσε «Πιστεύουμε, ότι με τέτοια έργα μπορεί να στηριχθεί αποφασιστικά ο τουρισμός και γενικά η οικονομία του τόπου και η προσπάθεια να καταστεί η Κύπρος ένα από τα σημαντικά διαμετακομιστικά κέντρα μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής» .

«Στολίδι για την Κύπρο», χαρακτήρισε το νέο αεροδρόμιο ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας «HERMES», Νίκος Σιακόλας, τονίζοντας πως «τόσο το ταξιδιωτικό κοινό, όσο και οι εταιρίες νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση για το έργο αυτό» .

«Η δαπάνη για την ανάπτυξη των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, αρχικά ήταν 642,5 εκατ. ευρώ, αλλά η εταιρία θα καταβάλει άλλα 52 εκατ. ευρώ για νέο τερματικό για τη διακίνηση εμπορευμάτων, σύγχρονες αποθήκες πετρελαίων και εγκαταστάσεις πετρέλευσης των αεροσκαφών», σημείωσε ο κ. Σιακόλας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ