Skip to main content

Σήμερα τα εγκαίνια σε Infacoma - EnergyTech

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σ.Καλαφάτη, ο οποίος ενδέχεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της 31ης Infacoma και της 6ης EnergyTech, στις 20:00, στο Περίπτερο 15 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σ.Καλαφάτης, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του και οι δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, καθώς ενδέχεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι δύο εκθέσεις για τη δόμηση και την ενέργεια θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως και τις 16 Φεβρουαρίου, στα περίπτερα 13,15 και 8,9,10 αντίστοιχα του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο εκθέσεις, σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου, αναπτύσσονται σε συνολικό εκθεσιακό χώρο 21.000 τ.μ. (στεγασμένο και υπαίθριο) και θα δώσουν το στίγμα όλων των τελευταίων εξελίξεων, παρουσιάζοντας σύγχρονες προτάσεις και λύσεις τόσο για την οικοδομή όσο και για την ενέργεια. Αποτελούν άλλωστε τα μεγαλύτερα γεγονότα των δύο κλάδων πανελλαδικά.

Η 31η Διεθνής Έκθεση Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων, Ειδών Υγιεινής, Προκατασκευών και Τεχνολογίας «Infacoma» συγκέντρωσε φέτος 231 εκθέτες.

Αναπτύσσοντας δε μια σημαντική δυναμική στο διεθνές περιβάλλον θα φιλοξενήσει εκθέτες από 20 χώρες, (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Λιθουανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Τσεχία, Βουλγαρία, πΓΔΜ, Κύπρος).

Με σλόγκαν «ισορροπημένη ανάπτυξη», η Infacoma, ένα πολύτιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις του κλάδου και τους εμπορικούς επισκέπτες, θα παρουσιάσει πρωτοποριακές δομικές λύσεις και καινοτόμα προϊόντα.

Οι τομείς της δόμησης που κατά κύριο λόγο εκπροσωπούνται στη φετινή διοργάνωση είναι τα μονωτικά υλικά (θερμομονωτικά – ηχομονωτικά) και τα κουφώματα, ενώ ευρεία είναι η παρουσία των εταιρειών με τζάκια και μηχανισμούς τζακιών.

Με σύνθημα «σκεφτείτε πράσινα και οικονομικά», η 6η Διεθνής Έκθεση Ανανεώσιμων και Συμβατικών Πηγών, Εξοικονόμησης Ενέργειας, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος «EnergyTech» φιλοξενεί με τη σειρά της 165 εκθέτες, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 25% συμμετέχουν στην έκθεση για πρώτη φορά. Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία και Τσεχία θα δώσουν δυναμικό «παρών».

Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αλλά και η αξιοποίηση των νέων πόρων και τεχνολογιών στις βιομηχανίες, τα κτίρια και τις μεταφορές, με στόχο την ενεργειακή εξοικονόμηση, θα βρεθούν στο επίκεντρο της 6ης EnergyTech.

Τα εγκαίνια των δύο εκθέσεων θα τελεσθούν την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο Περίπτερο 15, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 11:00, το Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου θα διοργανώσει ημερίδα για θέματα του κλάδου από κοινού με την ΔΕΘ-Helexpo και την εταιρεία «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ» στην αίθουσα Corona.

Επίσης στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ανατολική ΑΕ, με θέμα TRANSPARENSE - Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) - Εταιρείες Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCOS), στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός», ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσει η ημερίδα της ALUPLAST με θέμα  «Σήμανση CE - Εφαρμογή - Υποχρεώσεις & Σύγχρονα εργαλεία οργάνωσης».