Skip to main content

Σήμερα στη δημοσιότητα η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Το σκεπτικό της απόφασης που έκρινε αντισυνταγματική την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον υπουργό και εμπνευστή του διαγωνισμού Ν. Παππά.

Σήμερα αναμένεται η δημοσιοποίηση από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικ. Σακελλαρίου, της απόφασης του Σώματος για τις τηλεοπτικές άδειες, μία εξέλιξη που θα επιτρέψει στο ΕΣΡ να προχωρήσει στη διαμόρφωση του τηλεοπτικού πεδίου.

Το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ αναμένεται να αποτελέσει τον πιλότο πάνω στον οποίο θα κινηθεί από εδώ και πέρα το ΕΣΡ, χαράσσοντας νέους δρόμους στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μετά την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του νόμου Παππά.

Η απόφαση θα απαντά στους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αντισυνταγματική (με 14 έναντι 11 ψήφων) η μετακύλιση αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στον τέως υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ενώ συνδέεται άμεσα και με τις υπόλοιπες πρόσφυγες που κατατέθηκαν στο ΣτΕ από τηλεοπτικούς σταθμούς που αφορούν σε αιτήσεις ακύρωσης του διαγωνισμού. Την σύνταξη της απόφασης του ΣτΕ για τον διαγωνισμό Παππά έχει αναλάβει ο σύμβουλος Επικρατείας και εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια κ. Γ. Παπαγεωργίου.