Skip to main content

Σήμερα ολοκληρώνεται ο μεγάλος τελικός του First Lego League

Ο διαγωνισμός που κατάφερε να κερδίσει παιδιά και γονείς και έχει θέμα την υδροδυναμική, ολοκληρώνει τον κύκλο του σήμερα στο Βελλίδειο.

Στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», ολοκληρώνεται σήμερα ο μεγάλος τελικός του First Lego League, του «σημαντικότερου πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:30 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ..

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του FIRST LEGO League, που τη φετινή χρονιά 2017-2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, διαγωνίστηκαν συνολικά 156 ομάδες προερχόμενες από όλη την Ελλάδα, καταφέρνοντας να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό.

Ο διαγωνισμός, που φέτος έχει τίτλο «HYDRODYNAMICS», ανέδειξε τις νικήτριες ομάδες μέσα από πέντε προκριματικούς γύρους. Το ταξίδι του FIRST LEGO League ξεκίνησε από την Ξάνθη, συνέχισε μέχρι την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη, έδωσε την σκυτάλη στο Βόλο και λίγο πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για τον τελικό, μάγεψε την Αθήνα μέσα από μια μεγάλη εκπαιδευτική γιορτή.

Από τις 156 συνολικά ομάδες, οι 54 κατάφεραν να προκριθούν και θα διαγωνιστούν μεταξύ τους, προκειμένου να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, η ομάδα που θα αναγορευτεί νικήτρια θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Detroit και στο World Festival που θα διεξαχθεί εκεί στις 25 Απριλίου, ενώ άλλες τρεις ομάδες θα μας εκπροσωπήσουν στο OEC Debrecen της Ουγγαρίας στις 16 Μαΐου και στο Τalin της Εσθονίας στις 6 Ιουνίου.

Στον φετινό τελικό διαγωνισμό, που συνδιοργανώνεται από την eduACT και την ΔΕΘ-Helexpo, περισσότερα από 1.500 παιδιά θα βιώσουν μια εναλλακτική εκπαιδευτική πρόκληση μέσα από μια γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Ο διαγωνισμός φέτος οργανώθηκε με τη βοήθεια 460 εθελοντών, ενώ τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας.