Skip to main content

Σήμερα οι προτάσεις για τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Είχε προηγηθεί η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των ακτοπλόων με τον υπουργό επικρατείας Άκη Σκέρτσο στις αρχές της εβδομάδας με αντικείμενο τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση οι ακτοπλόοι για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Είχε προηγηθεί η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των ακτοπλόων με τον υπουργό επικρατείας Άκη Σκέρτσο στις αρχές της εβδομάδας με αντικείμενο τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να διερευνηθεί σε βάθος το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ζήτησε άμεσες μειώσεις της τάξης του 20% από τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των υψηλών τιμών στα εισιτήρια, μέσω πακέτων ή οικογενειακών προσφορών, ειδικά στα βασικά λιμάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι ακτοπλόων υποσχέθηκαν να εξετάσουν μειώσεις έως 20% σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού για συγκεκριμένα δρομολόγια.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα κοινωνικά εισιτήρια στους δικαιούχους του κοινωνικοί τιμολογίου, του κοινωνικού τουρισμού, στις οικογένειες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, όπως άλλωστε δήλωσε ο υπουργός Επικράτειας, Άκης Σκέρτσος.

Μια τετραμελής οικογένεια που θα ταξιδέψει από τον Πειραιά στην Μήλο με ένα αυτοκίνητο ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξει θα χρειαστεί να πληρώσει από 550 έως 763€. Με μία έκπτωση της τάξης του 20% τότε οι τιμές πέφτουν στα 440 και 610€.

«Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες περιμένουν να μεταφέρουν 4 εκατομμύρια κόσμο. Από τα 4 εκατομμύρια μόνο το 1 εκατομμύριο έχει κλείσει εισιτήρια του και μεγάλο κομμάτι από αυτούς άφορα ξένους tour operators. Άρα το 75% θα κλείσει από τώρα τα εισιτήρια του από δω και πέρα, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν επιβάτες που έχουν ήδη πληρώσει τα εισιτήρια τους, πλέον είναι αργά.

Για παράδειγμα στην Ρόδο μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί να πληρώσει πάλι ανάλογα με τον τύπο του πλοίου από 844€ έως 999€, με έκπτωση 20% οι τιμές πέφτουν αυτόματα στα 675 και 800€.

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τους ακτοπλόους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.