Skip to main content

Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη η συζήτηση στη Βουλή.

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν σήμερα στη Βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε τη μετάθεση της συζήτησης ώστε να είναι παρών στην επερώτηση που αφορά τον κ. Καμμένο, δέχεται εισηγήσεις να ανακοινώσει την ματαίωση της αγοραπωλησίας στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και να την αποδώσει στη στάση της Σαουδικής Αραβίας. Αναμένεται ότι θα καλύψει πλήρως τον υπουργό Άμυνας και συγκυβερνήτη του, απορρίπτοντας ότι πρόκειται για υπόθεση με οσμή σκανδάλου όπως επιμένει η αντιπολίτευση, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, όπως ίσως αναμένουν στην αντιπολίτευση.

Χθες, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε μία γεύση της γραμμής που θα ακολουθήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι το θέμα αφορά το σύνολο της κυβέρνησης και όχι μόνο τον κ. Καμμένο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Θόδωρου Δρίτσα και για το αν θα συνταχθεί με το μέτωπο των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Γιώργου Κυρίτση, Νίκου Ξυδάκη που δημοσίως έχουν ταχθεί κατά της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία.