Skip to main content

Σήμερα η διυπουργική αποκρατικοποιήσεων

Επί τάπητος το γενικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με αιχμή τη διερεύνηση των επιλογών στο τραπεζικό σύστημα, μετά και την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για το ΤΤ και την ΑTE.
Με αντικείμενο το γενικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και με αιχμή τη διερεύνηση των επιλογών στο τραπεζικό σύστημα, μετά και την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα, συγκαλείται σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, τα θέματα που θα απασχολήσουν τη διυπουργική επιτροπή είναι:

1. Επιλογή χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων για τη διερεύνηση των στρατηγικών επιλογών του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα.

2. Επισκόπηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων- πρόοδος, ανταλλαγή απόψεων και σχέδιο δράσης.

3. Εκσυγχρονισμός και διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας εν γένει.

4. Δημιουργία ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, για τη μελέτη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Στη διυπουργική επιτροπή θα συμμετάσχουν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, Πολιτισμού & Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.