Skip to main content

Σημαιοφορίδης: Δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών

Ο γνωστός νομικός τόνισε πως ο Δικέφαλος μπορεί να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο ενώ επέρριψε ευθύνες στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ για ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Την πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να τιμωρηθεί μοναχά με χρηματικό πρόστιμο και όχι με αφαίρεση βαθμών εξέφρασε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο γνωστός νομικός:

Για τα όσα έγιναν στην Τούμπα και το ενδεχόμενο τιμωρίας του ΠΑΟΚ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάντα θα ταλανίζεται από τέτοια περιστατικά και θα βασανίζεται από τέτοιες συμπεριφορές. Ένα ανοχύρωτο ποδόσφαιρο που είναι στην τελευταία βαθμίδα Πανευρωπαϊκά. Εγώ δεν μένω σ΄αυτόν τον ανεγκέφαλο που πέταξε το ρολό. Δε θα σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα αν δεν αλλάξουν τα πρόσωπα που διοικούσαν και διοικούν με τις ψευτομάγκικες νοοτροπίες τους. Εγώ είμαι αυτόνομος και δεν ανήκω πουθενά. Έχω μάθει να εκφράζομαι και ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως δικηγόρος έχω διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Πολλοί δεν μίλησαν και θα χαρακτηρίσω ως ελλειμματική τη συμπεριφορά-προστασία που έπρεπε να τύχη η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όταν είμαι ΠΑΟΚ και γνωρίζω σ΄έναν τέτοιο μεγάλο αγώνα και ξέρω ότι μπορούν κάποιοι να τινάξουν στον αέρα αυτό το ματς θα ήταν πολύ δύσκολο από τους ανθρώπους της ομάδας να βάλουν ένα δίχτυ προστασίας πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού για να μη φύγει τίποτα από την εξέδρα; Έπρεπε να ληφθούν περισσότερα μέτρα που δεν έγιναν.

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Είναι δικές μου απόψεις τις οποίες κατέληξα χθες και με τις διατάξεις που διάβασα. Τα άρθρα είναι συγκεκριμένα τόσο στον ΚΑΠ, όσο και στον Πειθαρχικό κώδικα. Η ρίψη αντικειμένου είναι συγκεκριμένη, ο τραυματισμός είναι τραυματισμός. Αν επηρεάσει κάτι είναι μόνο σε χρηματική ποινή. Με βάση το νομικό υπόβαθρ ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τιμωρηθεί με κάτι άλλο πέρα του προστίμου».