Skip to main content

Σημείο αναφοράς για την δωρεά μυελού των οστών ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Σύμφωνο συνεργασίας με τον σύλλογο Όραμα Ελπίδας

Το δικό του μόνιμο σημείο αναφοράς για την ενίσχυση της Δωρεάς Μυελού των Οστών αποκτά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Από σήμερα, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου στη Νεάπολη (Αγίου Στεφάνου 26) λειτουργεί Κέντρο υποδοχής των εθελοντών και των εθελοντριών που επιθυμούν να γίνουν δότες και δότριες μυελού των οστών (αιμοποιητικών κυττάρων).

Πρόκειται για μια ακόμη δράση του Τμήματος  Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εθελοντικής προσφοράς με κοινωνικό πρόσημο.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο και τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας (κατόπιν σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου) για την ενίσχυση της Δωρεάς Μυελού των Οστών. Στο πλαίσιο αυτό ορίστηκε το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου – που εντάσσεται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας – ως σημείο αναφοράς για την υποδοχή και καταγραφή των εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Τα στελέχη της δομής κατόπιν σχετικής εκπαίδευσης τους είναι έτοιμα να δώσουν πληροφορίες και να εγγράψουν τους /τις ενδιαφερόμενους/-ες στο Εθνικό Και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών/-τριων.

Γίνε δότης αιμοποιητικών κυττάρων-μυελού των οστών. Δώσε ζωή!

Με το σύνθημα «Μια πράξη αγάπης. Μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Μια νέα δυνατότητα για τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Νεάπολης- Συκεών»»! το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας του δήμου αναλαμβάνει να «συστήσει» το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου και ως ένα νέο σταθερό σημείο ενημέρωσης και υποδοχής της αίτησης εγγραφής στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.
Σε συνεργασία με το σωματείο «Όραμα Ελπίδας», που δημιουργήθηκε από την «Ελπίδα-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», κάθε εθελοντής- δότης μπορεί να βρει πληροφορίες, απαντήσεις  στα ερωτήματά του και να δώσει δείγμα σιέλου προκειμένου να προσφέρει ελπίδα και ζωή σε συμβατό ασθενή που χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Για να γίνει κάποιος εθελοντής- δότης χρειάζεται:

Να είναι μεταξύ 18-45 ετών
Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής κι ένα σύντομο ιστορικό
Να δώσει δείγμα σιέλου
Πληροφορίες:
Κοινωνικό Φαρμακείο δήμου Νεάπολης- Συκεών
Αγίου Στεφάνου 26, Νεάπολη, τηλ: 2310 514706

Επικοινωνία: Κυριακή Δοδοντσάκη, φαρμακοποιός, Θεοδώρα Περσίδου, κοινωνική λειτουργός
Υπεύθυνη: Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αν. προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας