Skip to main content

Σημαντική μείωση κρατήσεων στα καταλύματα του νομού Τρικάλων

Δραματικές είναι οι επιπτώσεις στη λειτουργία των ξενοδοχειακών και των τουριστικών μονάδων του νομού Τρικάλων, από την κρίση που διέρχεται η χώρα, η οποία έχει οδηγήσει σε τέλμα τον εσωτερικό τουρισμ
Δραματικές είναι οι επιπτώσεις στη λειτουργία των ξενοδοχειακών και των τουριστικών μονάδων του νομού Τρικάλων, από την κρίση που διέρχεται η χώρα, η οποία έχει οδηγήσει σε τέλμα τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ συνεχείς είναι και οι ακυρώσεις κρατήσεων από τουρίστες του εξωτερικού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων, Γιάννης Κουρούπας, υπογράμμισε ότι ο Μάιος πηγαίνει πολύ χειρότερα από άλλα χρόνια σε επίπεδο κρατήσεων, αφού είναι περιορισμένη η κίνηση από την εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά. «Τα διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν μία πολύ αρνητική εικόνα για τη χώρα μας και αυτό έχει άμεσες επιπτώσεις στον τουρισμό μας. Είναι μία κατάσταση που πρέπει να αλλάξει άμεσα», τόνισε ο κ. Κουρουπάς. Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται μία μεγάλη τάση ακύρωσης κρατήσεων για τους μήνες Ιούνιο έως και Οκτώβριο, καθώς η χώρα μας παρουσιάζεται ως μη ασφαλής προορισμός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου Τρικάλων «Ξένιος Ζευς», Γιώργος Κωτούλας, σημείωσε ότι οι επαγγελματίες έχουν ρίξει τις τιμές έως και 50% σε σχέση με πέρσι, αλλά η τουριστική κίνηση στα ορεινά του νομού Τρικάλων και στην Καλαμπάκα είναι περιορισμένη και υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμα καταλύματα ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Κατά τον ίδιο σημαντικό ρόλο στην υποχώρηση των κρατήσεων διαδραματίζει και η δυσθεώρητη αύξηση των τιμών των καυσίμων, αφού πολλοί Έλληνες σκέφτονται πλέον σοβαρά να κάνουν ακόμη και μία ημερήσια εκδρομή ή να φύγουν για ένα Σαββατοκύριακο από τα μεγάλα αστικά κέντρα.