Skip to main content

«Σημαντική για την παγκόσμια ειρήνη η συνθήκη START»

Πολύ σημαντικό βήμα για την παγκόσμια ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, την υπογραφή της νέας συνθήκης START για την αμοιβαία μείωση των πυρηνικών οπλοσ
«Πολύ σημαντικό βήμα για την παγκόσμια ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την υπογραφή της νέας συνθήκης START για την αμοιβαία μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων ΗΠΑ και Ρωσίας.

Πρόσθεσε πως η Συνθήκη αυτή είναι η δεύτερη σημαντική πρωτοβουλία μετά την υιοθέτηση το 2009 της απόφασης 1887 του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον περιορισμό της διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Επισημαίνει μάλιστα πως «οι θετικές αυτές εξελίξεις δημιουργούν προϋποθέσεις για ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια που θα γίνει σε λίγες μέρες στην Ουάσιγκτον».

«Χαιρετίζοντας τη σημερινή υπογραφή της Νέας Συνθήκης START, επαναλαμβάνω ότι, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα συνεχίσω να εργάζομαι συστηματικά, με την ίδια αφοσίωση και προσήλωση, για την μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και την εξάλειψη των πυρηνικών οπλοστασίων», κατέληξε.