Skip to main content

Σημαντική επιχείρηση η BP για την αγορά των ΗΠΑ

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρία BP παραμένει «μια σημαντική επιχείρηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Time
Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρία BP παραμένει «μια σημαντική επιχείρηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια μεγάλη και σημαντική αγορά για την BP και η BP παραμένει επίσης μια μεγάλη και σημαντική επιχείρηση για τις ΗΠΑ με τη συνεισφορά της στην άντληση και παραγωγή αερίου και πετρελαίου», επεσήμανε ο ίδιος.

«Η σχέση είναι αμφίδρομη», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της BP παραδέχτηκε πως η φήμη της εταιρίας επλήγη από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη πλατφόρμας άντλησης στον Κόλπο του Μεξικού στις 22 Απριλίου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι δεν πάει καλά με τη βιομηχανία αυτή, όμως πάντα προχωρά μπροστά», τόνισε ο Σβάνμπεργκ και πρόσθεσε: «φυσικά η φήμη μας έχει αμαυρωθεί, όμως περιμένουμε και φροντίζουμε να σφραγίσουμε το πηγάδι και να καθαρίσουμε την πετρελαιοκηλίδα».

Ο Σβάνμπεργκ υπερασπίστηκε τον γενικό διευθυντή της BP Τόνι Χάιγουαρντ, τονίζοντας πως έχει κάνει «σπουδαία δουλειά». «Πρόκειται για μια υπόθεση που είναι δύσκολο να την χειριστεί κανείς, ένα πηγάδι σε βάθος 1.500 μέτρων, ό,τι μπορούσε να γίνει, έγινε», συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως η εταιρία διαθέτει όλα τα αναγκαία μέσα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.