Skip to main content

Σημαντικά έργα στο οδικό δίκτυο των Τρικάλων

Ξεπερνά το 1 εκατ.ευρω ο συνολικός προϋπολογισμός για την ανάπτυξη του οδικού δικτύου στο νομό των Τρικάλων
Σε 1 εκατ ευρω και πλέον ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός για την ανάπτυξη του οδικού δικτύου στο νομό των Τρικάλων. Ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, υπέγραψε τέσσερις συμβάσεις που αφορούν  οδικά δίκτυα της ορεινής περιοχής Πύλης, της Καλαμπάκας και των Δήμων Πελινναίων και Φαρκαδόνας.  

Σκοπός αυτών των έργων είναι να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με το οδικό δίκτυο.

Η πρώτη σύμβαση έχει να κάνει με τη συντήρηση και βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας της πόλης της Καλαμπάκας. Το έργο αυτό ανέρχεται στα 250.000 ευρώ.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στο έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών, κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Πύλης», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Προβλέπονται εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο κυρίως με την κατασκευή των απαραίτητων μικρών τεχνικών. Πρόκειται για εργασίες που αποβλέπουν στη βελτίωση της βατότητας και στην εξασφάλιση ασφαλούς κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο της ορεινής Πύλης και όπου αλλού απαιτηθεί στο Νομό.

Η τρίτη σύμβαση αφορά στο έργο για τη βελτίωση του δρόμου Πετρόπορου – Ταξιάρχες, το οποίο ανέρχεται στα 300.000 ευρώ. Θα εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες, τεχνικά και οδοστρωσίας, σε μήκος δρόμου 3 χιλιομέτρων.

Η τελευταία σύμβαση που υπογράφηκε αφορά τη βελτίωση του δρόμου Παναγίτσας προς Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Φαρκαδόνας και είναι προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Προβλέπεται να γίνουν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας και ασφαλτικών σε μήκος δρόμου 1.100 μέτρων.