Skip to main content

Σημαντικά αυξημένα τα κέρδη του ομίλου Emirates

Σε 1,1 δισ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Emirates, σημειώνοντας αύξηση 248%, όπως ανακοίνωσε από το Ντουμπάι ο πρόεδρος του ομίλου, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum.
Σε 1,1 δισ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Emirates για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2010, σημειώνοντας αύξηση 248%, όπως ανακοίνωσε από το Ντουμπάι ο πρόεδρος και C.E.O. του ομίλου, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum.

Τα έσοδα του Ομίλου, όπως ανακοινώθηκε, παρέμειναν σταθερά, σε 12,4 δισ. δολάρια.

Το καθαρό περιθώριο κέρδους του Ομίλου ανήλθε σε 9,1% από 2,6% την προηγούμενη χρονιά. Τα ταμειακά υπόλοιπα του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 3,4 δισ. δολάρια, συγκρινόμενα με τα 1 δισ. δολάρια της προηγούμενης χρονιάς, σημειώνοντας αύξηση 43,3%.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η ταμειακή ροή είναι αποτέλεσμα επενδύσεων 931 εκατ. δολαρίων σε παραγγελίες νέων αεροσκαφών, εξοπλισμού για τα αεροπλάνα αλλά και των Lounges της Emirates.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του ομίλου δήλωσε ο πρόεδρός του, Σεϊχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, ο οποίος σημείωσε: «Ήταν μια εξαιρετική χρονιά συνεχούς κερδοφορίας παρά την παγκόσμια ύφεση των αγορών. Ωστόσο, το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους ήταν δύσκολο, καθώς ο κόσμος συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την οικονομική κρίση. Η ικανότητα του Ομίλου να προσαρμόζεται σε αντίξοες συνθήκες μάς βοήθησε να ξεπεράσουμε αυτό το σκληρό οικονομικό κλίμα».

Όπως μάλιστα ανέφερε εν συνεχεία, 27,5 εκατομμύρια επιβατών πέταξαν με την Emirates κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, 4,7 εκατ. περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Emirates και οι θυγατρικές του απασχολούν 50.000 άτομα, από 150 διαφορετικές εθνικότητες.

Αύξηση 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παρουσίασαν τα έσοδα της αεροπορικής εταιρείας Emirates τα οποία ανήλθαν στα 11,8 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σε σχέση με πέρσι (187 εκατ. δολάρια), αγγίζοντας τα 964 εκατ. δολάρια, αύξηση της τάξης του 416%.

Παράλληλα, ο στόλος επιβατικών αεροσκαφών ενισχύθηκε με την παράδοση 15 νέων αεροσκαφών, 4 Airbus A380, 10 Boeing 777 300ERs και 1 Boeing 777 200LR. Ετσι, κατά τη διάρκεια της χρονιάς η Emirates διαχειριζόταν τον μεγαλύτερο αριθμό Boeing 777 στον κόσμο, έχοντας ήδη παραλάβει το 78ο αεροσκάφος τέτοιου τύπου.

Στο τέλος του οικονομικού έτους, ο στόλος της Emirates αποτελούνταν από 142 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 4 εμπορευματικών.

Συνολικά 1,6 εκατ. τόνους φορτίων μετέφερε η Emirates SkyCargo, σημειώνοντας βελτίωση 12,2%, αν και έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 8,1% φθάνοντας τα 1,7 δισ. δολάρια.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στα 50 χρόνια λειτουργίας της εμφάνισε, όπως ανακοινώθηκε, η ταξιδιωτική εταιρεία Dnata. Ειδικότερα, η κερδοφορία της άγγιξε 167 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 20,9% παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Τα έσοδα της Dnata παρέμειναν σταθερά στα 861 εκατομμύρια δολάρια, με μικρή πτώση 0,7%.

Μάλιστα η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στη διαχείριση υπηρεσιών επιβατών, cargo και φορτώσεων προχώρησε στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στα αεροδρόμια του Heathrow και του Μάντσεστερ.

Τέλος, η Emirates Hotels & Resorts προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας του Wolgan Valley Resort & Spa στο Blue Mountains της Αυστραλίας της.