Skip to main content

Συλλήψεις τεσσάρων ακροδεξιών υπόπτων για τρομοκρατία

Τα άτομα φέρονται να συνδέονται και με την εμπρηστική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» τον περασμένο Αύγουστο.

Στις συλλήψεις τεσσάρων ακροδεξιών, οι οποίοι συνδέονται με την ομάδα που αυτοαποκαλείται «Απέλλα», προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σήμερα το πρωί.

Τα άτομα φέρονται να συνδέονται και με την εμπρηστική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», στον Πειραιά, τον περασμένο Αύγουστο, για την  οποία δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο φερόμενος ως «αρχηγός» των τεσσάρων, ένας 35χρονος, πολύ γνωστός στον χώρο των ακροδεξιών, ανήκει στη συγκεκριμένη ομάδα, ενώ οι άλλοι τρεις είναι νεαροί, περίπου 20 ετών, και ο ένας υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του.

Ωστόσο, από την Αντιτρομοκρατική ερευνάται τυχόν σύνδεση των τεσσάρων συλληφθέντων -καθώς και του ανήλικου, ο οποίος συνελήφθη αργότερα, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν υλικά που στοιχειωθετούν εμπλοκή του σε παράνομες πράξεις- και με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις. Για την ακρίβεια, ερευνάται η σύνδεσή τους με μπαράζ εμπρησμών που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό και μέσα στις γιορτές, στον Πειραιά και την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι για τους τέσσερις είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, με βάση τα στοιχεία της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση στη Φαβέλα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων, έχουν βρεθεί σβάστικες, έντυπο υλικό, γκαζάκια, σιδερογροθιές, στιλέτα και άλλα αντικείμενα.

(Φωτογραφία αρχείου)